Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Tiesto

Tiësto sluit Grand Prix in Zandvoort zondag af met optreden

Tiësto treedt zondag op als afsluiting van de Grand Prix van Nederland in Zandvoort. De dj laat op Instagram weten veel zin te hebben om op te treden bij het Formule 1-evenement.
Door NU.nl/ANP

Er was de afgelopen weken veel discussie over het doorgaan van de Grand Prix met publiek, terwijl festivals met meer dan 750 mensen nog steeds niet gehouden mogen worden. Daarnaast liet Chef'Special-zanger Joshua Nolet weten benaderd te zijn om gratis op te treden tijdens het evenement.

Tiësto zal in ieder geval wel betaald krijgen voor zijn diensten. Zangeres Davina Michelle, die het Nederlandse volkslied voorafgaand aan de race ten gehore zal brengen, krijgt zelf niet betaald. Ze liet wel weten alleen te zingen als haar collega's wel geld krijgen voor hun werk.

Hoe de show van de dj eruit gaat zien, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat bezoekers op hun stoel moeten blijven zitten en niet mogen dansen.

De Formule 1 mag volgens het demissionaire kabinet doorgaan omdat het om een geplaceerd evenement gaat. Eerder op vrijdag ontstond er ophef na beelden waarop te zien was dat vele bezoekers op een kluitje stonden. De organisatie van de Grand Prix noemde dit een "momentopname".

Log in voor meer gratis F1-artikelen


Lees meer over:

TiëstoGP NederlandMuziek

Aanbevolen artikelen