Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Organisatie Dutch Grand Prix: Evenementensector is niet tegen ons

De evenementensector in Nederland heeft geen vijandelijke gevoelens ten opzichte van de organisatie van de Grand Prix in Zandvoort. In gesprek met de Volkskrant laat de organisatie van de Formule 1-race weten dat de grote festivals het autosportevenement zelfs toejuichen.
Door NU.nl

"Ik heb met organisatoren van Lowlands en Mysteryland gesproken. Die vinden het fantastisch dat wij wél mogen doorgaan. Dat de festival- en evenementensector tegen ons is, is helemaal niet waar", zegt Robert van Overdijk.

"Sterker: de evenementensector is hier de laatste weken volop aan de bak. Allemaal Nederlandse bedrijven die hier op het circuit de tribunes, de tenten en wat niet meer opbouwen."

Van Overdijk vorm als circuitdirecteur samen met directeur Norbert Chevalier van marketingbureau TIG Sports en Imre van Leeuwen van marketingbureau SportVibes de organisatie achter de eerste Nederlandse Grand Prix sinds 1985.

Veel Nederlandse festivalorganisaties zijn er woedend over dat de Formule 1-race met publiek en slaapplaatsen wel door mag gaan, maar dat door de festivalzomer een streep werd gehaald door het demissionaire kabinet.

'Echt totale onzin'

Volgens critici zou Grand Prix ondanks alle coronamaatregelen door kunnen gaan dankzij een sterke lobby en politieke inmenging.

De organisatie ontkent dat echter in gesprek met de krant. "Wij hebben er de afgelopen twee jaar voor gekozen om maar veel te zwijgen, omdat alles gespind werd. Misschien is dat niet altijd even handig geweest", zegt Chevalier.

"De suggestie dat wij overal vriendjes hebben zodat dit on-Nederlands grote evenement door kon gaan, is echt totale onzin', zegt ook Van Leeuwen.

De Grand Prix van Nederland vindt komend weekend plaats op het circuit van Zandvoort.

Aanbevolen artikelen