Zanger Guus Meeuwis was gevraagd om op te treden tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Daar zag hij vanaf omdat er volgens een woordvoerder van de Brabantse zanger "technisch te weinig ruimte was om een goed optreden te verzorgen".

De organisatie van de Dutch Grand Prix ligt onder vuur omdat prins Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort, diverse artiesten heeft gevraagd om gratis op te treden tijdens de Formule 1.

De band Chef'Special maakte dat verzoek openbaar in een filmpje op sociale media, waardoor Van Oranje en de organisatie van de Dutch Grand Prix veel kritiek te verduren kregen.

Meeuwis zou gratis optreden, maar de Dutch Grand Prix had beloofd om zijn crew- en bandleden wel te betalen.

"De Dutch Grand Prix is sowieso een ingewikkeld dossier, want er mogen geen podia of schermen worden gebruikt. Er bleef technisch gezien uiteindelijk te weinig over om een goed optreden te verzorgen", aldus de woordvoerder van Meeuwis.

Davina Michelle zegde toe om gratis op zondag 5 september het volkslied te zingen. De zangeres stelde vrijdag deze belofte alleen na te komen als alle andere artiesten die optreden betaald krijgen. De Dutch Grand Prix heeft nog niet gereageerd op haar uitspraken.

Van Oranje heeft nog niet gereageerd op alle commotie. Hij liet donderdagavond via presentator Humberto Tan weten dat hij de ophef betreurt en dat de brief niet verstuurd had mogen worden. Zelf wilde hij niet aan tafel komen om tekst en uitleg te geven.