Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

In beeld De loopbaan van Rolling Stones-drummer Charlie Watts in foto's

Charlie Watts, drummer van de legendarische Britse rockband The Rolling Stones, is op tachtigjarige leeftijd overleden. Zijn loopbaan in foto's.
Door NU.nl
Watts (rechtsboven, met van links naar rechts zijn mede-bandleden in 1963 Brian Jones, Keith Richards, Bill Wyman en Mick Jagger) zat al sinds de oprichting in 1962 bij de Rolling Stones.
Watts in 1966. "Ik zat aanvankelijk totaal niet op een lijn met de rest van de band", aldus de medeoprichter van The Rolling Stones.
The Rolling Stones in 1990, met Watts links. De Britse band nam meer dan 25 studioalbums op en gaf ontelbare concerten over de hele wereld.
The Rolling Stones traden in februari 2006 op tijdens de rust van de American Football-finale The Super Bowl, met Watts als vanouds op drums. Deze sportwedstrijd is het best bekeken eendaagse sportevenement ter wereld.
Shine a Light is de concertfilm over The Rolling Stones, geregisseerd door Martin Scorsese (midden). In april 2008 kwam de soundtrack door de band uit.
Naast The Rolling Stones had Watts ook soloprojecten, zoals het jazzcollectief Charlie Watts Tentet.
Hoewel zijn collega's zich decennialang laven aan excessen, volledig opgaan in seks, drugs en rock-'n-rollclichés en zichzelf terugzien in ronkende artikelen in boulevardkranten, blijft Watts altijd een beetje op de achtergrond hangen en zou hij seksuele toespelingen van fans altijd hebben kunnen weerstaan.
Watts liet begin augustus weten niet met de Stones op tournee te gaan. "Voor het eerst is mijn timing niet helemaal lekker", grapte de tachtigjarige drummer over de gezondheidsklachten die zijn deelname aan de tournee in de weg stonden.

Lees meer over:

The Rolling StonesMuziekMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen