Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Huis waarin Nirvana-zanger Kurt Cobain opgroeide wordt museum

Het ouderlijk huis van Kurt Cobain in Aberdeen, in de Amerikaanse staat Washington, krijgt officieel een bestemming als museum.
Door NU.nl/ANP

Het bescheiden huis waarin de Nirvana-zanger opgroeide, zal ingericht worden als een expositie, waarbij fans even terug kunnen gaan in de tijd, meldt Rolling Stone vrijdag.

Cobain woonde van 1968 tot 1984 in het huis, dat in 2018 door zijn familie verkocht werd aan de huidige eigenaren Lee en Danielle Bacon. Zij kochten het huis voor 190.000 euro en hadden vrijwel meteen het plan om er een museum van te maken. Vanwege buurtregels kan het geen fulltime museum worden, maar door privérondleidingen op afspraak te verzorgen, hopen de eigenaren toch voldoende mensen te trekken.

"We brengen het huis volledig terug in de staat waarin het vroeger was, toen Kurt hier opgroeide. Het moet echt een eerbetoon aan hem worden, dat tot in de puntjes verzorgd is. Ook over twintig jaar moeten mensen nog weten wie hij was, dat gaan wij ze hier bijbrengen", aldus de eigenaren.

Kim Cobain, de zus van Kurt, is ook betrokken bij het project. "Ik vind het hartstikke leuk om hieraan bij te dragen en dat mijn input gewaardeerd wordt. Lee en Danielle maken er echt iets moois van."

De Nirvana-zanger maakte op 5 april 1994 een einde aan zijn leven in zijn toenmalige woonplaats Seattle. Er werd een hoge concentratie van heroïne en slaapmiddelen in zijn bloed aangetroffen.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

MuziekMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen