Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jack Parow op Paaspop

ID&T houdt kort geding aan, kabinet beslist maandag over evenementen

Het voor vrijdag geplande kort geding van ID&T tegen de overheid over evenementen zonder overnachting is aangehouden.
Door NU.nl

Het kabinet is van plan maandag een besluit over zulke evenementen te nemen, terwijl in eerste instantie was aangekondigd dat dit pas over drie weken zou gebeuren, aldus ID&T in een persbericht.

Het OMT is om een advies met betrekking tot evenementen gevraagd. Het OMT komt vrijdag met een advies en dat wordt meegenomen in het besluit van maandag, dat tijdens een persmoment wordt bekendgemaakt.

"We zijn blij dat we samen met de Alliantie van Evenementenbouwers het kabinet hebben kunnen overtuigen van de noodzakelijkheid van snelle besluitvorming voor onze branche", reageert Rosanne Janmaat, COO van de ID&T Groep.

"Wij gaan ervan uit dat het besluit maandag positief zal uitpakken en dat er vanaf 14 augustus weer evenementen kunnen plaatsvinden, vanzelfsprekend op een veilige en verantwoorde manier."

Het kort geding dat de ID&T Groep samen met 44 mede-eisers had ingediend, is daarom aangehouden. Dit houdt in dat het op pauze staat. Mocht het kabinet besluiten de genoemde evenementen tot 1 september te verbieden, dan zal het kort geding komende week alsnog dienen.

Verbetering: In een eerdere versie van dit artikel stond dat het kort geding van de baan is. Dit moest aangehouden zijn. Het artikel is aangepast.


Lees meer over:

MuziekMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen