Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Studio 100-baas Gert Verhulst brengt in september eerste soloalbum uit

Gert Verhulst komt op 10 september met zijn eerste soloalbum. Op de plaat staan nummers die de 53-jarige Studio 100-baas eerder schreef voor series als Het Huis Anubis en Spring, die in een nieuw jasje zijn gegoten.
Door NU.nl

Aanleiding voor het maken van het album is het 25-jarig bestaan van Studio 100, het productiehuis achter onder meer K3, Kabouter Plop en Samson.

"Ik heb samen met Johan Vanden Eede (muziekcomponist en -producent voor Studio 100, red.) de afgelopen 25 jaar namelijk enorm veel nummers geschreven voor onze artiesten. Maar aangezien sommige series al enkele jaren gestopt zijn, bleef er een rijk repertoire in de kast liggen", aldus Verhulst.

"Ik wou een aantal nummers een tweede leven inblazen door ze samen met Steve Willaert in een nieuw en hedendaags jasje te steken. Hopelijk wordt het zowel voor de fans van toen als voor een nieuwe generatie een verrassende muzikale ontdekkingsreis."

Op 20 augustus verschijnt de eerste single van het album van Verhulst, het nummer Zij uit de serie Het Huis Anubis. Hij schreef mee aan talloze nummers uit Studio 100-producties.

Verhulst maakte in 2019 bekend dat hij zou stoppen als "het baasje van Samson" en dat zijn dochter Marie het stokje van hem overneemt. De afscheidsconcerten zijn als gevolg van de coronacrisis echter nog steeds niet afgerond.


Lees meer over:

Gert VerhulstMuziek

Aanbevolen artikelen