Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Organisatie Pukkelpop stilgelegd om onduidelijkheid rond testen op festival

De opbouw van het Belgische festival Pukkelpop in Hasselt is stilgelegd. De organisatie wil van de overheid duidelijkheid over de werkwijze van het maandag aangekondigde Covid Safe Ticket, het bewijs waarmee gevaccineerde en negatief geteste bezoekers vanaf 13 augustus toegang krijgen tot grote evenementen.
Door NU.nlANP

Het Belgische Covid Safe Ticket is vergelijkbaar met het Nederlandse Testen voor Toegang. Mensen die gevaccineerd zijn, of een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud hebben, kunnen zo toegang krijgen tot evenementen.

Voor niet gevaccineerde bezoekers zou de maatregel betekenen dat ze zich tijdens het festival meerdere keren moeten laten testen. Dat heeft "grote gevolgen voor de verdere organisatie", laat Pukkelpop donderdag weten op Twitter.

Totdat er duidelijkheid komt, wordt gestopt met de opbouw en is ook de mogelijkheid om kaarten te kopen op de website offline gehaald. De organisatie verwacht "op korte termijn" opheldering te krijgen over het Covid Safe Ticket.

Pukkelpop vindt van 19 tot en met 22 augustus plaats. Per dag worden zo'n 66.000 bezoekers verwacht. Acts als Liam Gallagher, Editors en Billy Nomates treden op tijdens het festival. Nederlandse namen op het affiche zijn Altin Gün, Heideroosjes, De Jeugd Van Tegenwoordig, Joost en Josylvio.


Lees meer over:

PukkelpopMuziek

Aanbevolen artikelen