Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Zieke Tony Bennett (94) voor het laatst samen met Lady Gaga op het podium

Tony Bennett, die recentelijk liet weten te lijden aan de ziekte van Alzheimer, heeft volgens Variety zijn laatste concerten met Lady Gaga aangekondigd. De twee artiesten brengen in het najaar hun tweede duetalbum uit.
Door NU.nl

De shows vinden op 3 en 5 augustus plaats onder de titel One Last Time in de Radio City Music Hall in New York. Op eerstgenoemde datum viert Bennett zijn verjaardag.

"Ik voel me enorm vereerd dat ik Tony's 95e verjaardag met hem kan vieren tijdens deze speciale shows", schrijft de zangeres op Instagram.

Bennett deelde begin 2021 te zijn gediagnosticeerd met Alzheimer. De zanger kreeg de diagnose in 2016.

Hij brak ruim 65 jaar geleden door en is actief als crooner, in de stijl van Frank Sinatra. Laatstgenoemde was een groot bewonderaar van Bennett. De artiest scoorde meerdere hits, waaronder I left my heart in San Francisco, waarvoor hij een van zijn achttien Grammy's kreeg.

Ook op latere leeftijd was hij nog zeer actief en zong hij duetten met beroemde hedendaagse popsterren als Michael Bublé, Amy Winehouse en Lady Gaga. Met de zangeres nam hij in 2014 het duetalbum Cheek to Cheek op, waarop een vervolg voor het najaar van 2021 staat gepland. De nummers voor het nieuwe album zijn tussen 2018 en 2020 opgenomen.

Verbetering: in een eerdere versie van dit artikel stond vermeld dat het ging om de laatste optredens uit de carrière van Bennett. Dit is niet juist. Het gaat (vooralsnog) om zijn laatste gezamenlijke optredens met Lady Gaga.


Lees meer over:
Tony BennettLady GagaMuziek

Aanbevolen artikelen