Nu Concert At Sea voor het tweede jaar op rij niet kan doorgaan, komt de organisatie met een nieuw festival in Rotterdam Ahoy. Het evenement HIER vindt op 13 november plaats in meerdere zalen, maakt medeorganisator BLØF dinsdag bekend.

De Zeeuwse band zal zelf het podium beklimmen. Ook namen als Racoon, Suzan & Freek, Ronnie Flex, Maan en Son Mieux staan op het affiche. De kaartverkoop voor HIER start vrijdagochtend om 10.00 uur.

Tijdens het festival zijn er optredens in zalen als de Ahoy Arena en ook het nieuwe RTM Stage. Daarnaast is er een culinair dorp met foodtrucks en terrassen.

Voor Ahoy is gekozen omdat de band een bijzondere band heeft met Rotterdam. "We hebben altijd een sterk gevoel van thuiskomen op die plek gehad. Misschien komt het ook omdat we als Zeeuwen die verbinding met Rotterdam voelen. We hebben grote shows door Nederland gedaan, maar er is geen grote zaal waar we vaker hebben gespeeld dan Ahoy", zegt zanger Paskal Jakobsen.

"Het wordt een indoorfestival waarbij we niet alleen de zalen zelf maar ook de ruimtes eromheen gebruiken. We hebben er heel veel zin in."