De burgemeesters van de Belgische gemeenten Boom en Rumst verbieden de uitgestelde editie van Tomorrowland, schrijft HLN donderdag.

De organisatie laat in een persbericht weten dat die beslissing "als een mokerslag, zeer hard en overwacht aankomt". Het festival zou na verplaatsing plaatsvinden in de weekends van 27 tot en met 29 augustus en 3 tot en met 5 september.

"De aangehaalde reden zou het ontbreken van de publicatie van het Ministerieel Besluit met betrekking tot maximum capaciteit (75.000 personen) zijn", aldus het persbericht. "Voorlopig kunnen er volgens de burgemeesters juridisch slechts events tot vierhonderd personen worden toegestaan. Ook de politie geeft in zijn advies aan dat als zij de bijkomende ID-verificatie van het Covid Safety Ticket zullen moeten uitvoeren, de politie niet meer voldoende capaciteit zal hebben om zich toe te leggen op de essentiële taken."

De organisatie zegt in de eerste plaats een veilig festival te willen organiseren. "De burgemeester van Boom en zijn raadsman hebben ons aangegeven dat we naar de Raad van State kunnen trekken tegen deze beslissing.”

Later op de dag volgt een persconferentie over het besluit.