Ronnie Flex voegt zich bij het laatste concert van The Streamers, vertelden Nick Schilder, Simon Keizer en Rolf Sanchez dinsdagavond aan tafel bij Beau. De gelegenheidsformatie van zo'n twintig Nederlandse artiesten geeft zaterdag vanuit De Kuip in Rotterdam haar derde en laatste gratis livestreamconcert.

The Streamers, bestaande uit onder anderen Sanchez, Maan, Typhoon, Thomas Acda en Paul de Munnik, wil stoppen op het hoogtepunt. "The Streamers hebben in de eerste maanden van dit jaar heel veel mensen blij gemaakt. Daar was het ons om te doen. Nu de zon weer gaat schijnen, de terrassen open mogen en wij weer voorzichtig nadenken over optredens met publiek, voelt het goed om het bandboek te sluiten", aldus Guus Meeuwis, die de band samen met Kraantje Pappie heeft opgericht.

De groep ontstond omdat live-optredens in coronatijd niet mogelijk waren. Hun eerste gratis digitale liveshow vond plaats vanuit het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré. Ruim 1,2 miljoen mensen uit verschillende landen keken naar de stream. Het tweede concert vond op Koningsdag plaats vanaf het terrein bij Paleis Noordeinde. Die show trok meer dan 2,5 miljoen digitale fans. "Dankzij het massale enthousiasme was deze tour magisch en onvergetelijk", zei Meeuwis.

Net als de eerste twee shows is het optreden in De Kuip weer gratis te volgen en treden de artiesten belangeloos op. Bezoekers kunnen wel weer een donatie achterlaten in de 'fooienpot'. Kaarten voor de livestream zijn te bestellen via de website van The Streamers.