De Italiaanse zanger Damiano David, die zaterdag met de band Maneskin het Eurovisie Songfestival won, heeft met één woord gereageerd op de negatieve uitslag van zijn drugstest. "Voilà", schrijft hij maandag op Instagram Stories bij een screenshot van de verklaring van de European Broadcasting Union (EBU).

Hiermee verwijst David naar de Franse inzending voor het Songfestival; Barbara Pravi eindigde met het nummer Voilà als tweede.

Ook een ander bandlid van Maneskin heeft gereageerd op het nieuws. Thomas Raggi, de gitarist van de band, heeft tevens een screenshot van de verklaring gedeeld en daar een knipogende emoticon aan toegevoegd.

David leek in de zogenoemde green room cocaïne te snuiven. Het filmpje werd veel gedeeld op sociale media. De zanger zelf ontkende: er zou een glas gebroken zijn bij de tafel van Italië en hij zou dit glas hebben opgeruimd. David had beloofd in Italië een drugstest te doen om alle geruchten te ontzenuwen.

Pravi en haar nummer Voilà waren favoriet bij de bookmakers. De Franse minister van Europese zaken, Clément Beaune, meldde maandagmiddag op de Franse radio dat hij "totale transparantie" over de zaak wilde. Beaune wilde dat de Italiaanse rockband gediskwalificeerd zou worden als bleek dat David inderdaad cocaïne had gesnoven.

De EBU feliciteert Italië en zegt uit te kijken naar de volgende editie van het Songfestival, die in Italië zal plaatsvinden.