The Streamers houden ermee op. De gelegenheidsband van achttien Nederlandse artiesten geeft zaterdag zijn derde en laatste gratis livestreamconcert vanuit De Kuip in Rotterdam.

The Streamers, bestaande uit onder anderen Rolf Sanchez, Maan, Typhoon, Thomas Acda en Paul de Munnik, wil stoppen op het hoogtepunt. "The Streamers hebben in de eerste maanden van dit jaar heel veel mensen blij gemaakt. Daar was het ons om te doen. Nu de zon weer gaat schijnen, de terrassen open mogen en wij weer voorzichtig nadenken over optredens met publiek, voelt het goed om het bandboek te sluiten", aldus Guus Meeuwis, die de band samen met Kraantje Pappie heeft opgericht.

De groep werd opgericht omdat liveoptredens in coronatijd niet mogelijk waren. De eerste gratis digitale liveshow van The Streamers werd vanuit het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam gestreamd. Daar keken ruim 1,2 miljoen mensen uit verschillende landen naar. Het tweede concert vond plaats op Koningsdag op het terrein bij Paleis Noordeinde in Den Haag. Die show trok meer dan 2,5 miljoen fans. "Dankzij het massale enthousiasme was deze tour magisch en onvergetelijk", zegt Meeuwis.

De keuze om vanuit De Kuip afscheid te nemen, was volgens Kraantje Pappie snel gemaakt. "The Streamers zullen de boeken ingaan als de grootste gelegenheidsband van ons land. Dan moet je afsluiten in een stadion! Het liefst een met een groot muzikaal verleden. Madonna, U2, Pink Floyd, The Rolling Stones en The Streamers. Ons verhaal is af. Maar we gaan nog één keer alles geven. Zaterdag volgt een nieuwe show waar mensen het nog lang over zullen hebben."

Net als de eerste twee shows is het optreden in De Kuip gratis te volgen en treden de artiesten belangeloos op. Kijkers kunnen een donatie achterlaten in de 'fooienpot'.