Little Mix heeft dinsdagavond tijdens de BRIT Awards als eerste groep met uitsluitend vrouwelijke leden de prijs voor de beste Britse groep gewonnen.

"We hebben zojuist geschiedenis geschreven. Ik ben geëmotioneerd", reageerde zangeres Perrie Edwards toen ze de prijs met haar medebandleden in ontvangst nam.

"Het is niet makkelijk om vrouw te zijn in de popindustrie van het Verenigd Koninkrijk", voegde collega Leigh-Anne Pinnock daaraan toe. Zowel Edwards als Pinnock maakte onlangs bekend in verwachting te zijn van haar eerste kind.

"We hebben te maken met dominante witte mannen, vrouwenhaat, seksisme en een gebrek aan diversiteit. We zijn er trots op dat we ons samen staande hebben weten te houden, overeind zijn gebleven en zijn omringd door sterke vrouwen. We hebben onze stemmen meer dan ooit laten horen."

Little Mix versloeg The 1975, Bicep, Biffy Clyro en Young T & Bugsey. Zangeres Dua Lipa wist twee prijzen in de wacht te slepen: ze won de awards voor de beste vrouwelijke artiest en het beste album. The Weeknd, Billie Eilish en HAIM vielen in de prijzen als beste internationale artiesten. Watermelon Sugar van Harry Styles werd uitgeroepen tot single van het jaar.