Marilyn Manson ontkent dat hij Game of Thrones-actrice Esmé Bianco seksueel zou hebben misbruikt. Dit doet de muzikant via een verklaring van zijn advocaat.

In de verklaring van advocaat Howard E. King, die Deadline in handen heeft, laat Manson weten alle beschuldigingen van de hand te wijzen. "Voor alle duidelijkheid, deze rechtszaak werd pas aangespannen nadat mijn cliënt had geweigerd zich te laten neerhalen door mevrouw Bianco en haar advocaat en weigerde toe te geven aan hun buitensporige financiële eisen op basis van gedrag dat gewoon nooit heeft plaatsgevonden", aldus King.

De advocaat en Brian Warner, zoals Marilyn Manson eigenlijk heet, zeggen het er niet bij te laten zitten. "We zullen deze beschuldigingen aanvechten in de rechtbank en zijn ervan overtuigd dat we zullen zegevieren."

Bianco diende vrijdag bij een rechtbank in Californië een aanklacht in tegen Manson en zijn voormalige manager Tony Ciulla. In de aanklacht staat dat Manson haar in 2011 heeft verkracht.

Volgens het tijdschrift Rolling Stone gebruikte de zanger op meerdere momenten drugs en geweld en "dreigde hij geweld te gebruiken" om Bianco seksuele handelingen te laten uitvoeren. Dit alles volgens Bianco toen ze bewusteloos of niet in staat was hiermee in te stemmen.

"Het kostte mevrouw Bianco jaren om de omvang van het fysieke, seksuele, psychologische en emotionele misbruik te bevatten", staat in de aanklacht die de actrice heeft ingediend. "Haar carrière leed onder de verslechtering van haar geestelijke gezondheid veroorzaakt door meneer Warner. Ze heeft tot op de dag van vandaag te maken met complexe posttraumatische stressstoornis, angst, depressie en paniekaanvallen."

In februari zei de Britse actrice al dat de 52-jarige Manson haar zou hebben misbruikt. Ze schaarde zich toen achter haar collega Evan Rachel Wood en een aantal andere vrouwen die hetzelfde meegemaakt zouden hebben.