Platenlabel Top Notch werkt niet meer exclusief samen met rapper Ronnie Flex. Dat bevestigt algemeen directeur Vincent Patty desgevraagd aan NU.nl.

Flex besloot zijn contract met platenlabel Top Notch niet te verlengen omdat hij zich bedrogen voelde, laat zijn woordvoerder aan het ANP weten.

Flex tekende op zijn negentiende een contract bij de maatschappij zonder veel kennis van zaken en zonder advies van een zakelijk vertegenwoordiger. "Top Notch voelde voor hem als een familie, hij had een heel hechte band met het bedrijf", aldus zijn woordvoerder.

Na een aantal jaar ontdekte Flex wat de financiële consequenties waren van het contract dat hij had getekend. "Hij voelde zich bedrogen en diep gekwetst. Voor zijn gevoel heeft hij acht jaar lang niets verdiend voor zijn harde werken", stelt zijn manager.

Partijen kwamen niet tot een nieuwe regeling

Toen Flex hierover begon bij platenlabel Top Notch, kwamen de twee partijen niet tot een nieuwe regeling. Daarom wilde Flex het contract eind 2019 niet verlengen. De breuk werd toen niet naar buiten gebracht. Top Notch liet donderdagochtend weten geen toelichting op de kwestie te willen geven. De twee partijen werken sporadisch nog wel samen, maar altijd op gelegenheidsbasis.

Flex plaatste volgens ANP in de nacht van woensdag op donderdag een aantal berichten op Twitter. Later verwijderde de rapper deze teksten weer.

Hij schreef: "Dat jullie mij hebben laten gaan is een schande voor nl muziek.. ik hou met heel mijn hart van hip hop en de cultuur, ik heb jullie hits gegeven. Ik heb andere artiesten van jullie hits gegeven. Ik heb jullie alles gegeven wat ik heb... het is een pure schande, dat meen ik echt."

'Het is een schande'

De rapper vervolgde: "Ik heb meer gegeven dan dat ik kan geven en ik ben betaald met finessings." Dit is een urban woord voor het bespelen van iemand. "Tis een schande, ik zou geen artiest dit aandoen. Ik ben altijd eerlijk en oprecht ik verdien dit niet." Flex stelt zich "pijnlijk en diep gekwetst" te voelen.

"Nu moet ik het zelf doen en ik ga het doen ook. Ik heb alles gegeven altijd om misbruik van me te laten maken.. tis niet eerlijk. Noem een beter nl album dan Rémi." Het album Rémi uit 2017 was een van de grote successen van Flex.

Het is de tweede keer in een maand tijd dat Top Notch en een van zijn artiesten uit elkaar gaan. Eind maart liet het platenlabel weten per direct de samenwerking met de in opspraak geraakte Bilal Wahib te staken. Top Notch wil niet inhoudelijk op de kwestie reageren.