Iedereen die vorig jaar naast een kaartje voor Lowlands greep, krijgt een tweede kans. De nog beschikbare tickets voor het festival in augustus gaan donderdag om 20.00 uur in de verkoop.

De kaarten zijn beschikbaar gekomen nadat een aantal mensen een terugbetaling van hun ticket voor de editie van 2020 had aangevraagd. Die editie was binnen een aantal uur uitverkocht, maar ging vanwege de coronapandemie niet door.

Het overgrote deel van de festivalgangers heeft zijn ticket bewaard, maar een beperkt aantal kaarten is dus weer vrijgekomen. Volgens een woordvoerder gaat het om "een kleine vijftienhonderd" tickets.

Lowlands vindt plaats van 20 tot en met 22 augustus op het festivalterrein in Biddinghuizen. De organisatie gaat ervan uit dat het festival door kan gaan, maar houdt er tegelijkertijd rekening mee dat het opnieuw moet worden verplaatst.

Lowlands is niet alleen afhankelijk van de coronamaatregelen in Nederland, maar ook van die in het buitenland, waar een deel van de artiesten vandaan moet komen. Ook wordt rekening gehouden met extra eisen die de overheid stelt aan het bezoek van festivals.

Op het affiche voor de komende editie staan onder meer Stormzy, The Chemical Brothers, Liam Gallagher, Balthazar en Yungblud. Ook Lianne La Havas, The Opposites, Typhoon, Eefje de Visser, Altin Gün en Froukje treden op.