Voor het eerst sinds de uitbraak van COVID-19 en Engeland maandenlang in lockdown zat, wordt er weer een groot indoorevenement gehouden. De organisatie van de BRIT Awards, waarbij het beste uit de Britse en internationale muziek gevierd wordt, laat vierduizend man publiek toe in de O2 Arena in Londen, waar de prijzen op 11 mei uitgereikt worden.

Het prijzengala fungeert als testevenement, waarbij wordt onderzocht of dergelijke bijeenkomsten plaats kunnen vinden in een afgesloten ruimte zonder dat er rekening gehouden hoeft te worden met de coronamaatregelen.

Wel dient elke bezoeker vooraf een negatieve coronatest te tonen en achteraf opnieuw een test af te laten nemen. Van de 4.000 kaarten gaan er 2.500 naar mensen die het hele jaar in de frontlinie stonden, zoals ziekenhuismedewerkers.

Zangeres Dua Lipa (foto), die werd genomineerd voor vier BRIT Awards, kijkt uit naar het evenement. "Het is een lang en zwaar jaar geweest voor iedereen. Ik vind het geweldig dat juist deze mensen in het zonnetje gezet worden, dat verdienen ze echt vanwege al hun goede zorg. Deze awardshow is altijd bijzonder, maar deze editie zal extra bijzonder worden."

Normaal gesproken vinden de BRIT Awards plaats in februari, maar vanwege het coronavirus wordt uitgeweken naar 11 mei.