The Streamers, een tijdens de coronacrisis ontstane gelegenheidsband met onder anderen Guus Meeuwis, Typhoon en Maan, geven op Koningsdag (27 april) hun tweede concert. De show, die plaatsvindt op het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag, is gratis te volgen en wordt aangeboden door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Vanaf 20.00 uur kan heel Nederland het concert van The Streamers volgen via een livestream. "Het koninklijk paar en The Streamers willen op deze manier Nederland trakteren op een feestelijke afsluiting van Koningsdag 2021", laat de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag weten.

Organisator Machiel Hofman van Tribe Company besloot met The Streamers een brief te sturen naar de koning met de vraag of Paleis Noordeinde als locatie gebruikt mocht worden. "Binnen een paar dagen kregen we een reactie dat het hoogst ongebruikelijk was, maar dat - gezien wat zich momenteel in de wereld afspeelt - het wel een mooie tijd was voor een uitzondering", vertelt Hofman.

Naast de eerder genoemde artiesten maken ook Rolf Sanchez, Kraantje Pappie, Suzan & Freek, VanVelzen, Davina Michelle, Paul de Munnik, Thomas Acda, Diggy Dex, Nick & Simon, Danny Vera, Miss Montreal en Paul de Leeuw deel uit van The Streamers. Ook bandmanager Frank Lammers is aanwezig.

Of de koninklijke familie zelf op locatie aanwezig kan zijn tijdens de livestream, is nog niet bekend. "Ze komen overdag bij de repetities sowieso kijken. Het hele gezin is erbij", aldus Hofman.

Het eerste concert van de gelegenheidsband, dat werd gegeven op 20 maart, werd door ruim 400.000 apparaten gestreamd. De organisatoren schatten dat er met zo'n 2,9 man per huishouden in totaal 1,2 miljoen mensen naar de show hebben gekeken.