Nu de vaccinatiecampagnes tegen COVID-19 wereldwijd in gang zijn gezet, kondigen bands, theatermakers, dj's, cabaretiers, zangers en zangeressen weer optredens aan. NU.nl deelt de hele dag door updates die de artiesten geven.

over 3 dagen
André Rieu kondigt derde kerstconcert aan
André Rieu is blij dat hij aan het einde van het jaar eindelijk weer voor een volle zaal kan optreden. Hij heeft een derde kerstconcert aangekondigd in MECC in Maastricht. De violist staat nu op 17, 18 en 19 december op het podium. Rieu zou net als in 2019 vorig jaar ook kerstconcerten verzorgen, maar die gingen niet door vanwege de maatregelen rondom het coronavirus.
over 2 dagen
Ladies of Soul stellen concerten weer uit
De Ladies of Soul zien zich weer genoodzaakt hun concerten uit te stellen. Edsilia Rombley, Glennis Grace, Berget Lewis en Candy Dulfer zouden 29 en 30 oktober optreden in de Amsterdamse Ziggo Dome, maar de restricties die zijn opgelegd aan de evenementensector zorgen ervoor dat de dames niet de show kunnen geven die hun publiek gewend is. Er wordt nog gezocht naar nieuwe data.
over 2 dagen
Ziggo Dome-concert van Kyteman's Hiphop Orkest afgelast
Het concert van Kyteman's Hiphop Orkest in de Ziggo Dome in Amsterdam gaat definitief niet door. Kyteman laat in een verklaring weten dat de laat aangekondigde versoepelingen en de afgelaste shows die in de festivalzomer gepland stonden de plannen in de war schopten. "Door de nieuwe maatregelen is het helaas niet haalbaar om onze plannen door te zetten, zowel inhoudelijk als productioneel", laat hij weten. "Deze klap komt hard aan bij ons. We keken er ontzettend naar uit om nog één keer te spelen, dit project heeft een sterke emotionele lading voor ons allemaal."

Kaarthouders worden door Ticketmaster benaderd over restitutie van het ticketbedrag.
zaterdag om 08:15
Henk Poort en Floor Jansen nogmaals in Carré
Henk Poort geeft op 11 november in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam een extra optreden met Floor Jansen. De twee artiesten boekten succes met hun versie van The Phantom of the Opera in het vorige seizoen van Beste Zangers. Al eerder kondigde Poort twee voorstellingen met gastoptredens van Jansen aan in Carré. Deze waren allebei binnen tien minuten uitverkocht. De kaartverkoop van het extra concert start zaterdag om 10.00 uur.
vrijdag om 10:06
Hans Klok treedt twee weken langer op in Amsterdam
Hans Klok gaat langer door met zijn voorstelling Hans Klok & Friends in Amsterdam. Vanwege de grote vraag naar tickets heeft de illusionist zijn serie voorstellingen in de hoofdstad met twee weken verlengd. De laatste voorstelling op het Java-eiland zou oorspronkelijk op 12 september zijn, maar Klok gaat nu door tot en met 26 september. "De belangstelling in Amsterdam overtreft mijn stoutste dromen", aldus de illusionist. "Mijn theatertent zit keer op keer helemaal vol."
donderdag om 07:20
Bezoekers uitgenodigd in leefwereld Lil Nas X in Paradiso
Lil Nas X brengt op 17 september zijn debuutalbum Montero uit en dat wordt op 23 september gevierd met de Lil Nas Xperience in concertzaal Paradiso in Amsterdam. De Amerikaanse rapper zal zelf niet van de partij zijn tijdens het evenement, maar bezoekers kunnen zich onderdompelen in zijn leefwereld. Zo wordt Paradiso aangekleed in de stijl van zijn videoclip Montero (Call Me By Your Name) en kun je een paaldansworkshop volgen. Ook komen er onderdelen terug uit de video voor Industry Baby, zoals een roze gevangenispak waarin je een mugshot kunt laten maken. 

De Lil Nas Xperience vindt op donderdag 23 september plaats in Paradiso. Het evenement duurt van 17.00 tot 22.00 uur. Je kunt je gratis inschrijven voor een tijdslot via de website van het poppodium.
maandag 6 september om 07:13
Disclosure in maart naar Amsterdam
De houseact Disclosure komt volgend jaar naar Amsterdam. De groep, onder meer bekend van de hit Latch, staat op 11 maart 2022 in AFAS Live, zo werd maandagochtend bekendgemaakt. De kaartverkoop start op vrijdag 10 september om 9.00 uur.
vrijdag 3 september om 10:53
Ilse DeLange stelt buitenlandse tournee uit
Met pijn in het hart maakt Ilse DeLange bekend dat ze na haar Nederlandse openluchttournee ook haar buitenlandse concertreeks moet uitstellen. De zangeres hoopt haar Duitstalige fans in het voorjaar van 2022 weer te zien als ze optreedt in onder meer Wenen, Zürich en Stuttgart en Berlijn.
vrijdag 3 september om 06:19
Barbara Pravi naar Carré
Barbara Pravi, die namens Frankrijk meedeed aan de recentste editie van het Eurovisie Songfestival en daar tweede werd, komt naar Nederland. De zangeres geeft op 27 november 2022 een concert in Carré Amsterdam. De kaartverkoop begint op maandag 6 september om 10.00 uur.
vrijdag 27 augustus om 08:22
The Script komt in juni naar Amsterdam met Greatest Hits Tour
The Script staat vrijdag 10 juni 2022 in Ziggo Dome in Amsterdam met hun Greatest Hits Tour. Het optreden staat in het teken van hun album Tales from the Script, dat in oktober uitkomt.

Het is een verzamelalbum met daarop hun grootste hits en de populairste nummers van de afgelopen zes albums. Op de plaat staan onder meer Hall of Fame met Will.i.am, The Man Who Can't Be Moved, For The First Time en Superheroes. Daarnaast bevat het album speciale opnames van hun liveshows, waaronder Breakeven, debuutsingle We Cry en Rain.
zaterdag 14 augustus om 09:22

Ilse DeLange verplaatst tour
Ilse DeLange heeft haar openluchttour verplaatst naar de zomer van 2022. Vanwege de vrijdag aangekondigde verlenging van de coronamaatregelen was er geen andere optie, schrijft de zangeres op Instagram.

"Ons aller geduld wordt opnieuw op de proef gesteld. Ik wil iedereen enorm bedanken voor dit geduld. In overleg met de openluchttheaters hebben we meteen nieuwe data gezocht voor 2022", zegt DeLange, die naar eigen zeggen "ontzettend baalt".

Vrijdag werd ook al Tuckerville, het festival waar DeLange de drijvende kracht achter is, vanwege dezelfde maatregelen afgeblazen. Het evenement kon vorig jaar evenmin doorgaan.

maandag 26 juli om 13:30
Stefano Keizers maakt nieuwe show
Stefano Keizers gaat in het najaar op tournee met try-outs van zijn nieuwe show Hans Teeuwen. Op 15 januari 2022 vindt in Diligentia in Den Haag de première plaats. "Het duurt even, maar dan heb je ook wat", schrijft de komiek op Instagram. Keizers is tot en met begin mei te zien in theaters in onder meer Amsterdam, Nijmegen en Leiden.
maandag 26 juli om 12:26
Joe Jackson geeft vier shows
Joe Jackson komt volgend jaar voor vier concerten naar Nederland. De Britse zanger treedt in april op in Nijmegen, Amsterdam, Utrecht en Tilburg.

De Nederlandse optredens maken deel uit van zijn Sing, You Sinners!-tournee. Jackson staat op 14 april in de De Vereeniging in Nijmegen, op 16 april in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, op 18 april in TivoliVredenburg in Utrecht en op 19 april in 013 in Tilburg. Kaartjes voor de concerten zijn vanaf donderdag te koop.
woensdag 21 juli om 10:26
Theatershow voor Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman
Schrijvers Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman duiken samen het theater in. De mannen maken een voorstelling over de avonturen die ze beleefden toen ze jaren geleden door het land reisden en pannenkoeken bakten en verkochten vanuit een caravan. De voorstelling met de titel De Pannekoekencaravan gaat op 28 september in première in De Kleine Komedie in Amsterdam.
woensdag 14 juli om 19:52
Metallica geeft twee optredens in San Francisco
Ter ere van zijn veertigjarig bestaan kondigt de Amerikaanse band Metallica twee speciale optredens in thuisstad San Francisco aan. Metallica treedt op 17 en 19 december op in het Chase Center, waar de band in 2019 ook al een concert gaf. Leden van de fanclub kunnen nu al kaartjes kopen voor de twee optredens. Metallica speelt tijdens elk concert een unieke setlist. Vanaf 16 december organiseert de band vier dagen lang activiteiten in San Francisco, waaronder livemuziek- en komediesessies.
woensdag 14 juli om 19:42
Harry Styles kondigt Amerikaanse toer aan
De Britse zanger Harry Styles toert dit najaar door de Verenigde Staten met zijn Love On Tour-concertreeks. Eigenlijk zou hij vorig jaar al op tournee gaan, maar vanwege de uitbraak van COVID-19 ging het toen niet door. De tournee begint op 4 september in Las Vegas en gaat vervolgens langs onder meer Chicago en New York. Styles sluit zijn concertreeks op 20 november af met een optreden in Los Angeles.
dinsdag 13 juli om 14:49

Claudia de Breij naar Carré
Claudia de Breij speelt in het najaar de voorstelling Hier ben ik in Koninklijk Theater Carré. Het stuk over de vrouwelijke variétéartiest Heintje Davids wordt in oktober en november in het Amsterdamse theater opgevoerd.

dinsdag 13 juli om 08:37
Racoon op theatertour
Racoon gaat in het najaar op tournee langs de theaters van Nederland. De band heeft een Nederlandstalig album gemaakt dat later dit jaar moet verschijnen. Ze spelen de nummers van deze nieuwe plaat en grootste hits tijdens de optredens. De eerste show is op 2 oktober in Goes. Verder stopt de band onder meer in Roermond, Breda, Gouda en Hoorn. De tour bestaat uit 21 optredens.
zaterdag 3 juli om 07:07

Roué Verveer in het Surinaams in Ziggo Dome
Roué Verveer speelt op 4 september eenmalig een Surinaams gesproken stand-up-comedyspecial over de coronacrisis in de Ziggo Dome in Amsterdam. De titel van de voorstelling is Covid-A-Tori. De komiek speelde de voorstelling in de zomer en het najaar van 2020 al, maar kon de tour toen niet afmaken door de nieuwe coronalockdown. De kaartverkoop voor Covid-A-Tori is van start gegaan.

vrijdag 2 juli om 12:47
Extra show voor Ladies of Soul
De Ladies of Soul gaan eind oktober een tweede keer optreden in de Amsterdamse Ziggo Dome. Het concert op 29 oktober is bijna uitverkocht. Daarom komt er op zaterdag 30 oktober een show bij. De zangeressen zouden eerst in juli optreden, maar wilden wachten tot de coronamaatregelen verder versoepeld waren.

In eerste instantie zouden de concerten zelfs plaatsvinden in november 2020, maar toen waren alle poppodia dicht vanwege de coronacrisis.
vrijdag 2 juli om 09:08
Nieuwe datum voor show John Legend
Het openingsconcert van North Sea Jazz dat John Legend al in 2020 zou geven, is opnieuw uitgesteld. De Amerikaanse zanger is nu op donderdag 7 juli 2022 te zien in Rotterdam Ahoy. Gekochte kaarten blijven gewoon geldig en mensen kunnen eventueel hun kaartje inleveren in de ruil voor tickettegoed.
vrijdag 2 juli om 09:06
The Book of Mormon keert in 2022 terug in Carré
De Musical The Book of Mormon is vanaf 15 maart weer te zien in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De voorstelling was eerder in het najaar van 2019 al in Carré te zien. De musical, die bedacht is door South Park-makers Trey Parker en Matt Stone, vertelt over twee jonge naïeve missionarissen die naar Oeganda worden gestuurd om zieltjes te winnen voor de mormoonse kerk. In Afrika worden zij echter geconfronteerd met de ellende waarmee de bevolking daar worstelt, zoals vrouwenbesnijdenissen, burgeroorlog, honger en aids.

De cast voor de internationale tournee wordt binnenkort bekendgemaakt. Amsterdam is de enige stad buiten het Verenigd Koninkrijk waar het stuk volgend jaar te zien is.
vrijdag 2 juli om 09:06
Plien & Bianca halen tour in
Cabaretduo Plien & Bianca kondigt een nieuwe tournee van hun zevende theatervoorstelling En nu dan? aan. De reeks voorstellingen staat gepland van september 2021 tot en met juni 2022, meldt Bos Theaterproducties dinsdag. Alle afgelaste voorstellingen van de afgelopen periode worden ingehaald. In de meeste theaters is de kaartverkoop gestart.

En nu dan? is in het theaterseizoen 2019-2020 al in diverse theaters te zien geweest. Deze tournee kwam vervroegd ten einde vanwege de eerste lockdown.
vrijdag 2 juli om 09:06
Dua Lipa verplaatst tour
De internationale tour van Dua Lipa is verplaatst naar 2022. De zangeres staat nu op 17 mei 2022 in de Amsterdamse Ziggo Dome. Reeds gekochte kaartjes voor de show, die eigenlijk op 5 oktober 2021 zou plaatsvinden, blijven geldig. Op 18 mei is een extra show toegevoegd. De kaartverkoop hiervoor start op vrijdag 2 juli om 10.00 uur.