Nu de vaccinatie tegen COVID-19 wereldwijd in gang is gezet, kondigen bands, theatermakers, dj's, cabaretiers, zangers en zangeressen weer optredens aan. NU.nl deelt de hele dag door updates die de artiesten geven.

een paar seconden geleden

The Kooks vieren jubileum 
The Kooks komen weer naar Nederland. De Britse band staat stil bij het vijftienjarig jubileum van hun debuutalbum Inside In/Inside Out met een internationale tournee. Op 5 maart 2022 spelen The Kooks in AFAS Live in Amsterdam.

"Na deze lange winterslaap konden we niet wachten om eindelijk een tournee in 2022 aan te kondigen en de vijftiende verjaardag van ons eerste album te vieren", zegt zanger en gitarist Luke Pritchard over de komende tour. "We hebben zo veel zin om weer te spelen", zegt hij. Het wordt volgens de 38-jarige Brit "een nostalgische trip".

De kaartverkoop begint vrijdag 18 juni om 10.00 uur.

vrijdag om 08:41
Tones and I op tournee
De Australische zangeres Tones and I, bekend van haar hit Dance Monkey, gaat op tournee door Europa. Op 24 februari 2022 staat de artiest in de AFAS Live, met een special guest die op een later moment wordt bekendgemaakt. De kaartverkoop is al begonnen.
maandag om 14:05
Peter Pannekoek op tournee
Peter Pannekoek gaat vanaf 26 augustus op tour. De cabaretier trekt door het land en doet onder meer Den Haag, Enschede en Middelburg aan voordat hij zijn tour eind december afsluit in de Stadsschouwburg in Groningen. Hier vinden ook de live-opnames plaats van de oudejaarsconference die op NPO1 wordt uitgezonden.

De kaartverkoop voor Nieuw Bloed gaat op woensdag 9 juni van start.
maandag om 12:50
Franse Songfestival-zangeres Barbara Pravi naar Nederland
Barbara Pravi, de Franse Songfestival-inzending die dit jaar de tweede plaats wist te behalen met het nummer Voilà, komt in het voorjaar van 2022 naar Nederland. De zangeres kondigde maandag concerten aan in Eindhoven (2 april), Groningen (3 april), Rotterdam (5 april) en Utrecht (7 april). Eerder werd al bekend dat ze op 28 maart een concert in de Amsterdamse Melkweg geeft. Kaarten voor deze show zijn reeds uitverkocht.
maandag om 10:52
Hannah Gadsby ook op 25 februari in Carré
Hannah Gadsby heeft wegens grote vraag een tweede show in Nederland toegevoegd. De Australische comédienne staat niet alleen op 24, maar ook op 25 februari in Carré in Amsterdam. De shows zijn onderdeel van de Body of Work-wereldtour. Kaarten voor de tweede voorstelling gaan op dinsdag 8 juni in de verkoop.
maandag om 10:49

Royal Blood in maart 2022 naar Amsterdam
De Britse band Royal Blood komt in maart 2022 terug naar Amsterdam. Het duo staat op 23 maart in AFAS Live. De show is onderdeel van een tour door Europa waarbij acht landen worden bezocht. De band, die in 2011 werd opgericht, bracht in april hun derde album uit, Typhoons.

zaterdag 5 juni om 05:23
Douwe Bob naar Carré en Zuiderparktheater
Douwe Bob staat in juli in het Zuiderparktheater in Den Haag en Carré in Amsterdam. Hij geeft daarmee een voorproefje van zijn theatertour, die in het najaar begint. De zanger bracht vorige week zijn album Born To Win, Born To Lose uit.
dinsdag 1 juni om 10:10
Comédienne Hannah Gadsby met nieuwe voorstelling naar Carré
De Australische stand-upcomédienne Hannah Gadsby geeft op 24 februari 2022 een optreden in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De voorstelling is onderdeel van haar wereldtournee Body Of Work. Gadsby brak door bij het grote publiek met haar show en Netflix-special Nanette. Haar show Douglas, die in 2019 in Carré te zien was, was volledig uitverkocht. De kaartverkoop van Body Of Work begint op vrijdag 4 juni.
dinsdag 1 juni om 08:11
Normaal in Lochem
Normaal geeft op 11 september 2021 een openluchtconcert in Lochem. Hier stonden ze ook in 2019 met een uitverkochte show. De band wordt op het podium vergezeld door DI-RECT, Miss Montreal en Rowwen Hèze, die gastoptredens geven. De kaartverkoop start op zaterdag 5 juni.
vrijdag 28 mei om 09:49
Suzan & Freek in najaar op clubtour
Suzan & Freek hebben een tour aangekondigd. Het stel gaat in het najaar langs de poppodia van Nederland en België. Ze zullen daar voor het eerst singles die tijdens de lockdown uitgebracht werden, zoaals De Overkant, Goud en Weg Van Jou, live ten gehore brengen voor publiek. Steden als Amsterdam, Eindhoven, Antwerpen en Nijmegen staan vanaf november op het programma.
vrijdag 28 mei om 08:13
Typhoon geeft show in AFAS Live
Typhoon heeft een optreden in AFAS Live in november aangekondigd. Hij zal dan live de nummers van zijn laatste album Lichthuis spelen. Vanwege de coronacrisis lukte dat eerder nog niet. "Wat kijk ik er ontzettend naar uit om jullie weer te zien, de muziek en lobi te delen en om eindelijk m'n album Lichthuis live te spelen met publiek. Who's ready?"
woensdag 26 mei om 12:40
De Dijk geeft extra optreden in Ziggo Dome
De Dijk staat niet alleen op 1 oktober op het podium van de Ziggo Dome, maar ook een dag later. De band viert met de concerten zijn veertigjarig bestaan. "We vonden het al heel bijzonder om ons jubileum te mogen vieren in de grootste zaal van Nederland, de Ziggo Dome. Dat we nu een extra concertavond mogen toevoegen, maakt ons heel gelukkig. Het is zo leuk om alle berichten te lezen van vrienden en vriendinnen uit heel het land die uitkijken naar de jubileumshow. We kunnen niet wachten", aldus de band.
woensdag 26 mei om 10:10
Jeangu plant tour
Jeangu Macrooy gaat in december op tour door Nederland, deelt hij woensdag op Instagram. Het zijn de eerste shows die de zanger inplant na zijn Songfestival-deelname. Macrooy begint zijn clubtour in het Nijmeegse poppodium Doornroosje en sluit hem af in het Amsterdamse Paradiso.
donderdag 20 mei om 09:40
Show Rolf Sanchez verplaatst
De show die Rolf Sanchez op 11 juni 2021 zou geven in AFAS Live, is opnieuw verplaatst. Hij is nu op 3 december te zien. Mensen die al een kaartje hebben, ontvangen snel een mail met meer informatie.
dinsdag 18 mei om 09:02

Tweede editie van Het Grootste Feestcafé van Nederland in Ziggo Dome
De Ziggo Dome in Amsterdam wordt voor de tweede keer omgetoverd tot het Grootste Feestcafé van Nederland. Op 19 februari 2022 vindt de tweede editie van het feest plaats. Naast een optreden van mede-organisator het Feestteam treedt er een twintigtal andere artiesten op, die het publiek vooral après-ski hits en carnavalskrakers voorschotelt.

vrijdag 14 mei om 10:48
Kensington en De Staat te zien op Live on the Beach
De serie Live on the Beach-concerten op het strand van Scheveningen wordt op 10 september afgesloten door Kensington en De Staat, zo maakte de organisatie vrijdag bekend.

"We kunnen niet wachten om weer te spelen! Hoe mooi is het om aan het eind van een warme nazomerdag met z'n allen helemaal los te gaan?", laat Kensington-gitarist Casper Starreveld in een verklaring weten. Eerder op de avond zijn de Haagse bands The Indien en Goldband te zien.

De reeks strandconcerten gaat op donderdag 2 september van start met optredens van André Hazes en Tino Martin. Op zaterdag 4 september staan Danny Vera en Krezip op het podium. De line-up van vrijdag 3 september wordt binnenkort bekendgemaakt.
woensdag 12 mei om 13:59

Rammstein geeft tweede concert in Goffertpark
De Duitse band Rammstein heeft een tweede show toegevoegd aan hun bezoek aan Nederland later dit jaar. Naast op 4 juli, staan ze vanwege de grote vraag naar kaarten ook op 5 juli in het Goffertpark in Nijmegen. De kaartverkoop voor de extra show begint op woensdag 19 mei om 15.00 uur. Het was eigenlijk de bedoeling dat Rammstein in 2020 al naar Nederland zou komen, maar door de coronacrisis werd dit meermaals uitgesteld.

dinsdag 11 mei om 10:49
Maan en Lucas & Steve treden op bij Dag dat het weer mag-feest
Als alle coronamaatregelen en -beperkingen er weer opzitten, organiseren Heineken, ID&T Events en MOJO een grootschalig evenement. Op die zogenoemde 'dag dat het weer mag' vindt in de Ziggo Dome en AFAS Live in Amsterdam het Celebrate Life-event plaats.

Hoewel vanwege de onzekerheid over het coronavirus nog niet duidelijk is wanneer het evenement precies kan plaatsvinden, zijn er wel vast wat artiesten geboekt. De Jeugd Van Tegenwoordig, Maan, Ronnie Flex en Vunzige Deuntjes Soundsysteem zullen het feest in AFAS Live aftrappen.

Vervolgens gaat de viering verder in de Ziggo Dome met onder meer Kris Kross Amsterdam, Lucas & Steve, Sunnery James & Ryan Marciano en een nog aan te kondigen special guest. 
donderdag 6 mei om 10:27

Home Alone-muziek in Ahoy
De iconische filmmuziek die John Williams voor de film Home Alone componeerde, wordt op 27 december live ten gehore gebracht door het Noordpool Orkest en het Nederlands Concertkoor. Tegelijkertijd wordt de film vertoond op een groot scherm in de nieuwe theaterzaal van Rotterdam Ahoy. Kaarten zijn vanaf donderdag te koop.

dinsdag 4 mei om 08:41

Dropkick Murphys naar Ziggo Dome
De band Dropkick Murphys komt volgend jaar naar Nederland. De groep uit Boston geeft op 12 februari een show in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het concert is onderdeel van de Turn Up That Dial Tour, naar het gelijknamige album dat op 30 april is verschenen. Ska-punkband The Interrupters komt als supportact mee naar Amsterdam. Kaarten voor de show zijn vanaf vrijdag te koop.

dinsdag 4 mei om 08:33
Kim Wilde stelt tour uit tot najaar 2022
Kim Wilde heeft haar tour wederom moeten uitstellen. Ook de data die gepland stonden voor 2021 blijken niet haalbaar. De Greatest Hits Tour van de zangeres wordt nu verplaatst naar november 2022. Ze speelt shows in onder meer Haarlem, Eindhoven, Utrecht en Leiden.
maandag 3 mei om 05:35
Waylon voegt extra show toe
Waylon treedt in november niet twee, maar drie keer op in Rotterdam Ahoy. Op 18 november geeft hij een extra concert van zijn Top 1000 Rood Wit Blauw-show, zo werd zondagavond bekendgemaakt in de talkshow van Humberto Tan. Ook maakte de zanger bekend dat hij bezig is met een Nederlandstalig album. Iedere bezoeker krijgt hiervan een exemplaar.
vrijdag 30 april om 07:30
Paul de Munnik haalt tournee komend najaar in
Paul de Munnik gaat in september en oktober op tournee door Nederland, maakt hij vrijdag bekend. Zijn derde soloalbum, dat de titel III heeft, komt vrijdag ook uit.

De shows die gepland staan in september en oktober zijn nieuwe data voor de optredens die eigenlijk gepland stonden in mei. Deze moesten worden geschrapt vanwege de coronamaatregelen. 

De Munnik trad dit voorjaar ook een aantal keer op met zijn oude partner Thomas Acda, als onderdeel van de gelegenheidsband The Streamers.
woensdag 28 april om 12:16
Green Day en Fall Out Boy volgend jaar alsnog in Groningen
Green Day, Fall Out Boy en Weezer komen volgend jaar alsnog naar Nederland. De bands zouden eigenlijk met de Hella Mega Tour dit jaar al naar Groningen komen, maar dat ging vanwege de coronacrisis niet door.

Nu komen de rockbands op woensdag 22 juni 2022 naar het Groningse Stadspark. Eerder gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

De drie bands komen met "de ultieme mash-up van pop, rock, punk en alternative". De bands bundelen met deze tour hun rockkrachten om zo de verschillende kanten van het genre te belichten.
maandag 26 april om 09:12
Werq The World Tour van RuPaul's Drag Race wordt verplaatst van 2021 naar 2022
De Werq The World Tour van RuPaul's Drag Race wordt verplaatst van 2021 naar 2022. Ook is een extra show in AFAS Live toegevoegd aan het tourschema.
 
De uitverkochte show in AFAS Live, die op woensdag 16 juni 2021 zou plaatsvinden, is verplaatst naar maandag 16 mei 2022. Kaarten voor deze show blijven geldig voor de nieuwe datum.

De extra show vindt plaats op dinsdag 17 mei 2022 in AFAS Live. De kaartverkoop hiervoor start donderdag 29 april 2021.
vrijdag 23 april om 06:42
Freek Vonk geeft op 28 december liveshow in AFAS Live
Freek Vonk geeft na een lange stilte op 28 december 2021 een nieuwe live show in AFAS Live. Onder de titel Rovers In De Rimboe vertelt bioloog en presentator in een over zijn avonturen en ontdekkingen in het dierenrijk. De show is geschikt voor alle leeftijden. Kaarten voor de show in de kerstvakantie gaan vanaf 23 april in de verkoop.
woensdag 21 april om 08:32

Extra shows Holland Zingt Hazes
De eerste twee aangekondigde shows van Holland Zingt Hazes op 11 en 12 maart worden uitgebreid met nog twee concerten. Ook op 18 en 19 maart staan onder anderen André Hazes, Jeroen van der Boom en Roxeanne Hazes in de Amsterdamse Ziggo Dome. Kaarten hiervoor zijn al beschikbaar.

woensdag 21 april om 08:29

Dinand speelt debuutalbum
Dinand Woesthoff brengt binnenkort zijn eerste soloalbum Luck of Birth uit. Op 27 november zal de voormalig Kane-frontman zijn muziek spelen in de Gashouderfabriek in Amsterdam, zijn eerste grote show in zeven jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf aanstaande vrijdag 23 april 2021.

maandag 19 april om 08:20
UB40 met Campbell en Astro in Ziggo Dome
UB40 featuring Ali Campbell en Astro geven op dinsdag 8 maart 2022 een show in de Amsterdamse Ziggo Dome. Met hulp van een zevenkoppige band brengen ze hits als Red Red Wine en Kingston Town ten gehore. De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 23 april om 10.00 uur via Ticketmaster.
vrijdag 16 april om 11:14

Ladies of Soul verplaatsen show
Het jaarlijkse concert van de Ladies of Soul wordt verplaatst naar 29 oktober 2021. Hun optreden in de Amsterdamse Ziggo Dome stond gepland op 2 juli. Maar vanwege de coronacrisis vrezen Berget Lewis, Candy Dulfer, Edsilia Rombley en Glennis Grace op die datum niet het optreden te kunnen geven dat zij zouden willen.

Het is de tweede keer dat de show wordt verplaatst. In eerste instantie zou het concert plaatsvinden in november 2020. De tickets voor die oorspronkelijke show blijven geldig voor het concert op 29 oktober. Kaartkopers ontvangen vrijdag een e-mail met meer informatie.

donderdag 15 april om 09:44
Down The Rabbit Hole kondigt 31 namen aan
De eerste namen van Down The Rabbit Hole zijn bekend. Onder anderen Gorillaz, Balthazar, Thomas Azier, Jamie xx en Jungle by Night staan op het affiche. Het festival is verplaatst van begin juli naar eind augustus en vindt eenmalig plaats op het terrein van Lowlands in Biddinghuizen.
donderdag 15 april om 08:56
Europese concerten The Chainsmokers weer een jaar later
De Europese tournee van dj-duo The Chainsmokers is opnieuw met een jaar uitgesteld, aldus Podiuminfo. Het concert in de Ziggo Dome zou in eerste instantie in oktober 2020 plaatsvinden, maar werd toen verplaatst naar november van dit jaar. Momenteel staat het optreden gepland voor april 2022.
woensdag 14 april om 07:20
Danny Vera naar de Ziggo Dome
Danny Vera moest zijn optredens in de Ziggo Dome vorig jaar nog afzeggen vanwege de coronacrisis, maar hij heeft goede hoop voor eind dit jaar. Dan staat hij op 24 december op het podium in Amsterdam.
dinsdag 13 april om 15:30
Within Temptation en Evanescence stellen tour weer uit
Within Temptation en Evanescence zijn voor de tweede keer genoodzaakt hun gezamenlijke internationale tour uit te stellen. De bands zouden in eerste instantie vorig jaar optreden in de Amsterdamse Ziggo Dome, maar dit werd verplaatst naar september 2021. Ook die data worden niet gehaald. De twee concerten zijn nu verplaatst naar 11 en 12 april 2022.
dinsdag 13 april om 13:48
Iron Maiden komt in 2022 naar Nederland
De Britse metalband Iron Maiden geeft op maandag 27 juni 2022 een concert in GelreDome in Arnhem, zo maakt concertorganisator MOJO bekend. Hun Legacy of the Beast Tour zou eigenlijk van start gaan in 2020, maar is nu verplaatst naar volgend jaar. De kaartverkoop voor het concert in Arnhem begint aanstaande vrijdag. Eerder gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.
maandag 12 april om 17:52
Frenna treedt op 4 december op in AFAS Live
Frenna geeft op 4 december wederom een concert in de Amsterdamse concertzaal en evenementenhal AFAS Live, meldt de rapper maandag. De kaartverkoop begint volgende week dinsdag.
maandag 12 april om 08:55
Toto in 2022 weer in Nederland
De Amerikaanse rockband Toto komt volgend jaar weer naar Nederland. De band geeft op 15 juli een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam, zo maakt concertorganisator MOJO bekend.

De show is onderdeel van Toto's The Dogz Of Oz Tour. Tijdens deze tournee treedt de band op met een nieuwe line-up. Bassist John Pierce (Huey Lewis and the News), drummer Robert 'Sput' Searight (Ghost-Note en Snarky Puppy) en toetsenist/achtergrondzanger Steve Maggiora voegen zich bij Steve Lukather en Joseph Williams.

In 2018 vierde de band, bekend van megahits als Africa, Rosanna en Hold The Line, zijn veertigjarig jubileum met een wereldtour. Ook toen gaf Toto een show in de Ziggo Dome. Kaarten voor het concert van volgend jaar gaan vrijdag in de verkoop.