Fresku is een van de artiesten die tijdens de proefevenementen van de overheid mag optreden. De rapper staat op 23 april om 19.30 uur in de Ronda, een van de zalen van het Utrechtse poppodium Tivoli.

Eerder werd al bekend dat volgende week donderdag publiek welkom is bij de uitreiking van de 3FM Awards in TivoliVredenburg. Net als bij eerdere Fieldlab-proefevenementen moeten bezoekers negatief getest zijn voordat ze naar binnen mogen.

Tijdens de show treden Son Mieux en The Vices op. Optredens van Chef'Special met het Metropole Orkest, Krezip, Nana Adjoa en Froukje zijn al eerder opgenomen en worden op schermen vertoond.

Andere bevestigde proefevenementen in Tivoli zijn optredens van de Nederlandse Bachvereniging (21 april), Annelie (22 april) en De Sluwe Vos met Sjamsoedin (24 april).

De Spot in Middelburg heeft Danny Vera, Spinvis en Blaudzun weten te strikken. In het Paard in Den Haag staat RONDÉ op het podium en in de Doornroosje in Nijmegen Thijs Boontjes. In Gebouw-T in Bergen op Zoom geeft S10 een show en in Grenswerk in Venlo treden Jack Poels, Altin Gün en Sophie Straat op. Sommige podia, zoals de Melkweg en Paradiso in Amsterdam, hebben de line-up nog niet bekendgemaakt.

Het Concertgebouworkest zal op vrijdagavond 16 april het Concertgebouw in Amsterdam heropenen voor het publiek met muziek van Robert Schumann en Wolfgang Amadeus Mozart. 68 op het coronavirus geteste musici houden dan op het podium 1,5 meter afstand van elkaar.

De Stadsschouwburg Utrecht kondigde eerder al aan dat op 19, 20 en 21 april Toneelgroep Oostpool, Wende Snijders en Rayen Panday op het podium staan. Kleinere podia De Helling, Podium Hoge Woerd en de EKKO organiseren ook evenementen. Daar staan onder anderen WIES, Spinvis en Diederik Jekel op het programma.

Poppodia gaan over twee weken open

Dinsdag maakte het kabinet bekend dat onder andere poppodia en theaters weer voorzichtig bezoekers mogen ontvangen. Alle bezoekers moeten wel een negatieve uitslag van een sneltest kunnen laten zien.

Het gaat om theaters in onder meer Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Maastricht, Arnhem, Breda, Haarlem en Alkmaar. Veel poppodia, zoals het Paard in Den Haag, Hedon in Zwolle en 013 in Tilburg, gaan op 22 april open.