Afrojack, Glennis Grace, Wulf en een jong klassiek orkest verzorgen gezamenlijk het optreden in de pauze van de finale van het Eurovisie Songfestival, maakt de organisatie maandag bekend. Dat doen ze als onderdeel van de speciaal voor de gelegenheid opgerichte act Music Binds Us.

Het optreden tijdens de finale op 22 mei brengt met klassieke muziek en dance twee muziekstijlen bij elkaar en bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt de focus gelegd op een door Tim Oliehoek geregisseerde film. In deze film wordt met muziek van Afrojack en Wulf het centrum van Rotterdam vertoond en staat de Erasmusbrug centraal. Vanaf het podium in Rotterdam Ahoy maakt Glennis Grace de show af.

"Met deze act willen wij alle energie vanuit Rotterdam Europa insturen en letterlijk weer verbinding maken", zegt Head of Show Gerben Bakker. "Niet alleen tussen de kijkers, maar ook tussen twee unieke muziekstijlen: de beroemde Nederlandse dancemuziek en de sound van het klassieke orkest."

Bakker is erg blij met de artiesten die meewerken. "We willen tijdens deze editie van het Songfestival het beste van Nederland laten zien. Dat doen wij niet alleen met Afrojack, maar ook met vocale toptalenten, zoals Wulf en Glennis Grace", zegt hij.

Afrojack en Glennis Grace werden voor de editie van 2020 ook aangekondigd als pauzeacts, maar het evenement werd vanwege de coronacrisis geannuleerd. Madonna verzorgde in 2019 in Tel Aviv een optreden in de pauze van de Songfestival-finale.