Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Xander de Buisonjé vraagt met lied aandacht voor cold case baby Doetinchem

Xander de Buisonjé heeft op verzoek van de politie een lied gemaakt over de baby die in 2006 dood werd gevonden in Doetinchem. Het nummer heet Er is nog hoop en is een van de manieren waarop de politie aandacht probeert te vragen voor de zaak.
Door ANP

De zanger zegt wel te hebben getwijfeld toen hij het verzoek kreeg. "Maar al snel dacht ik: wie ben ik om nee te zeggen tegen een coldcaseteam?", aldus De Buisonjé in een verklaring.

"Het zou fantastisch zijn als er tips binnenkomen die de zaak daadwerkelijk kunnen oplossen. En minstens zo belangrijk: ik hoop dat iedereen die een beetje hoop nodig heeft in het leven hier ook hoop uit kan putten. In welke situatie dan ook."

De opbrengst van het nummer gaat naar de goede doelen NIDAA en De Beschermde Wieg. De eerste stichting is het kenniscentrum over anoniem afstand doen van een pasgeboren baby. De Beschermde Wieg helpt zwangere vrouwen die om welke reden dan ook geen reguliere medische hulp willen of kunnen krijgen.

De politie kreeg vorige week kort na de heropening van het onderzoek al een aantal tips binnen. Het pasgeboren kindje werd in januari 2006 gevonden in de rietkraag van een vijver aan de Torontostraat en kreeg de naam Sem Vijverberg. Hij is volgens de politie omgekomen door fors geweld, maar leefde mogelijk nog toen hij in het water werd gegooid.

Ondanks maandenlange zoektochten is de politie er nooit in geslaagd de ouders van de baby te vinden. Ook is niet bekend wie het kind heeft gedood. Vrijdag besteedt ook voetbalclub De Graafschap aandacht aan de zaak.


Lees meer over:

xander de buisonjéMuziekMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen