De twee testevenementen die komend weekend op het festivalterrein in Biddinghuizen zouden plaatsvinden, zijn wegens het voorspelde slechte weer verplaatst. Regen en windstoten zorgen eventueel voor een te lage opkomst, wat de resultaten van het onderzoek niet representatief maakt, laat Fieldlab Evenementen na overleg met organisatoren Mojo en ID&T weten.

De bezoekers worden nu in het weekend van 20 en 21 maart verwacht.

"De combinatie van zware windstoten, regenval en lage temperatuur en de zorgen geuit door onze bezoekers, maken dat Fieldlab Evenementen verwacht dat de opkomst lager en het verblijf korter zal zijn", aldus de organisatie. "Dit betekent dat de resultaten van het onderzoek niet representatief zullen zijn en de beleving van de bezoekers verre van prettig."

Op 13 maart zou in Biddinghuizen het Back To Live Dance Festival plaatsvinden. Daar zijn onder anderen Joris Voorn, Colin Benders en Reinier Zonneveld te zien. Deze show vindt nu plaats op 20 maart.

Op zondag 14 maart zou het popconcert volgen waar naast Maan en Bilal Wahib ook Chef'Special, De Staat, Jett Rebel, Donnie en Froukje een optreden verzorgen. Dat testevenement is verschoven naar zondag 21 maart.

Beide evenementen vinden net als in eerste instantie plaats tussen 13.00 en 19.00 uur in Biddinghuizen. De kaartjes voor de eerdere data blijven geldig.

Bezoekers van het dancefestival werden donderdag getest, maar die testuitslag geldt niet meer. Wanneer de nieuwe data niet goed uitkomen, kunnen kaartjes worden geretourneerd vóór zondag 14 maart. Die kaarten gaan maandag 15 maart om 16.00 uur opnieuw in de verkoop.

Shows onderdeel van reeks proefevenementen

Het dancefestival op zaterdag en het popfestival op zondag horen tot een serie proefevenementen van Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid.

Bij die evenementen wordt gekeken hoe op een veilige manier evenementen georganiseerd kunnen worden tijdens de coronacrisis. Eerder werden in die serie ook een congres georganiseerd, een theatervoorstelling van Guido Weijers, twee voetbalwedstrijden, een concert van André Hazes en een dancefeest.