Het grootste deel van de Grammy Awards wordt op 14 maart uitgereikt door personeel dat werkt in evenementenlocaties, meldt Variety zondag.

"Evenementenlocaties zijn een onmisbaar onderdeel van de muziekgemeenschap", aldus Ben Winston, eindverantwoordelijk producent van de uitreikingsceremonie van de Amerikaanse muziekprijzen. "Daarom zal dit jaar het grootste deel van de prijzen uitgereikt worden door bijvoorbeeld barpersoneel en beveiligingsmensen."

Winston wil naar eigen zeggen laten zien dat de muziekindustrie de mensen die werken in muziekpodia niet is vergeten tijdens de coronapandemie. De producent zegt het een geweldig idee te vinden om ook de prijs voor album van het jaar uit te laten reiken door personeel van een evenementenlocatie.

Vanwege de coronapandemie zijn veel evenementenlocaties in de Verenigde Staten gesloten. De uitreiking van de Grammy's werd vanwege de pandemie uitgesteld van eind januari naar 14 maart. Er is geen publiek bij aanwezig.

Talkshowhost Trevor Noah presenteert de uitreiking vanuit Los Angeles. Onder anderen Billie Eilish, Harry Styles, Taylor Swift, BTS, Cardi B en John Mayer treden op tijdens de uitreikingsceremonie van de Amerikaanse muziekprijzen.

Beyoncé is deze 63e editie negen keer genomineerd voor een Grammy Award. Taylor Swift, Dua Lipa en rapper Roddy Ricch sleepten ieder zes nominaties in de wacht.