ID&T hoopt dat demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zijn belofte om iedereen die dat wil voor 1 juli minimaal één vaccinatie te geven kan nakomen. De uitspraak voelt voor de festivalorganisatie op dit moment enigszins vrijblijvend, laat ID&T desgevraagd aan NU.nl weten.

De Jonge maakte de opmerking een aantal dagen geleden met de voorwaarde dat er wel genoeg vaccins beschikbaar moeten zijn. In dat geval zou de belofte geweldig nieuws zijn, zegt Ritty van Straalen, CEO van ID&T Group.

"Wij zien aan de vraag naar kaarten voor onze festivals en de hoeveelheid mails die we dagelijks ontvangen dat iedereen snakt naar een samenleving waarin we weer leuke dingen kunnen doen."

Maar Van Straalen is enigszins sceptisch. "Het voelt voor ons nog wel als een vrijblijvende uitspraak, wij hopen dat hij (De Jonge, red.) samen met zijn collega-ministers een koppeling aan deze uitspraak durft te maken. Daarnaast wachten wij ook op duidelijkheid over de exacte invulling van het garantiefonds. Zonder het garantiefonds kunnen organisatoren niet op een verantwoorde manier verplichtingen aangaan."

De CEO van ID&T Group zegt het verder belangrijk te vinden dat "op lokaal niveau gesprekken met burgemeesters, vergunningverleners en diensten in de juiste versnelling komen en het festivalseizoen zonder 1,5 meter kan worden opgestart".

Het eerste grote evenement dat ID&T dit jaar organiseert is Mysteryland, dat tussen 27 en 29 augustus plaats moet gaan vinden op het Floriadeterrein in Vijfhuizen.