Dinsdag 9 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

DI-RECT krijgt 25.500 euro om livestreamconcerten op te zetten

De Haagse band DI-RECT krijgt 25.500 euro van het Kickstart Cultuurfonds om livestreamconcerten op te zetten. De band is een van de 143 popproducenten en 31 muziekpodia die samen bijna 3,8 miljoen euro van het Kickstart Cultuurfonds in ontvangst mogen nemen om producties en podia coronaproof te maken.
Door ANP/NU.nl

DI-RECT-bassist Bas van Wageningen heeft de aanvraag voor een steunbedrag ingediend. De manager van de band laat in een reactie aan NU.nl weten dat het bedrag wordt gebruikt voor een deel van de productiekosten van het livestreamconcert dat de band op 5 maart geeft. De manager legt uit dat de productiekosten van zo'n concert, afhankelijk van de locatie, al snel kunnen oplopen tot zo'n 30.000 tot 40.000 euro.

"Deze bijdrage is bijzonder welkom", laat de band, die elke twee maanden een online concert geeft, in een reactie weten. "We hebben er vanaf dag één voor gekozen om te blijven investeren in deze producties. De wijze waarop we dit doen, is behoorlijk kostbaar. We zijn er heel dankbaar voor dat we een vorm hebben gevonden om samen met alle gepassioneerde professionals om ons heen te kunnen blijven creëren."

Op 5 maart geeft DI-RECT een livestreamconcert vanuit koepelbioscoop Omniversum in Den Haag.

In februari werd bekend dat de culturele sector dit jaar zo'n 20 miljoen euro van het Kickstart Cultuurfonds ontvangt. Daarmee wil het fonds de sector ondersteunen bij het organiseren van coronaproof evenementen.


Lees meer over:

DI-RECTMuziekCoronavirusMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen