André van Duin werkt al sinds het voorjaar van 2020 aan een album met covers van nummers van Charles Aznavour en denkt dat Danny Vera geschikt zou zijn om de plaat te produceren. Hij bevestigt in gesprek met De Telegraaf dat zijn recente samenwerking met Vera naar meer smaakt.

Van Duin bracht onlangs het nummer Voor Altijd uit, dat hij opdroeg aan zijn vorig jaar overleden echtgenoot Martin Elferink. Het nummer werd grotendeels geschreven door Vera, die Van Duin vervolgens benaderde met de vraag of hij de tekst verder wilde verzorgen en het nummer in wilde zingen.

"Alle eer voor Danny, hoor. Ik heb een beetje geknutseld aan de tekst, maar daar waren we snel uit", vertelt Van Duin, die het nummer live zong in Matthijs Gaat Door, met Vera op gitaar.

Van Duin is onder de indruk van de kwaliteiten van Vera en wil hem inzetten voor het Aznavour-album waar hij aan begon na een cover van La Bohème, die hij ten gehore bracht tijdens een van de laatste uitzendingen van De Wereld Draait Door.

"Ik zie Danny dat album wel produceren. Ik heb tijdens onze recente samenwerking gemerkt dat hij echt overal verstand van heeft. Geluid, licht, de microfoontjes, de gitaartjes. Hij heeft daar heel gedegen raad over."

Vera en Van Duin zien zichzelf niet samen door het land reizen

Een echt duo gaan de twee echter niet vormen. "Nee joh, dat kan helemaal niet!", aldus Vera. "Deze man... dit is André van Duin. Bij mij is het eigenlijk zo: ik kijk nooit tegen mensen op, maar ook nooit op mensen neer. Maar hé, dit is André van Duin. Voor zijn werk moet je zo veel respect hebben."

Van Duin ziet zichzelf ook niet zo snel met Vera door het land reizen. "Maar je weet niet wat de toekomst brengt en moet dus ook nooit nooit zeggen."

"Als we samen nog meer mooie dingen mogen maken: ik sta te springen", besluit Vera, die belooft te kijken wat hij met de Aznavour-opnames van Van Duin kan doen.