Drake stelt de release van zijn album Certified Lover Boy voorlopig uit. De 34-jarige rapper liet woensdag op Instagram weten dat hij wil focussen op zijn herstel van een operatie.

"Ik was van plan mijn album deze maand uit te brengen, maar door de operatie en revalidatie is al mijn energie in mijn herstel gaan zitten", liet hij weten in zijn Stories. "Ik ben blij dat ik weer op de been ben, het goed gaat en ik me kan richten op het album, maar CLB komt niet uit in januari. Ik kijk ernaar uit de plaat met jullie te delen in 2021."

De Canadees deelde verder geen details over de ingreep, maar postte in oktober een foto waarop zijn knie in een brace zat. Fans gaan er dan ook van uit dat hij voor een knieblessure onder het mes is gegaan.

Certified Lover Boy is het zesde studioalbum van Drake en de opvolger van Scorpion uit 2018. Die plaat brak op de dag van de release het streamingrecord van Spotify. Scorpion werd toen ruim 132 miljoen keer beluisterd. Drake scoorde nummer 1-hits met In My Feelings, God's Plan en Nice For What.