De inauguratie van Joe Biden woensdag wordt feestelijk gevierd met optredens van bekende artiesten. Onder anderen Lady Gaga, Bruce Springsteen, Jennifer Lopez en John Legend zullen één of meerdere nummers laten horen.

Handig om te weten over de inauguratie

  • De ceremonie zal rond 17.30 uur (Nederlandse tijd) starten en vindt plaats bij het Capitool in Washington
  • Er is dit keer geen publiek aanwezig: door de coronacrisis zouden er al minder mensen bij kunnen zijn, maar sinds de bestorming van het Capitool op 6 januari is Washington in lockdown
  • Vertrekkend president Donald Trump is niet aanwezig bij de overdracht

Hoewel de meeste optredens zullen plaatsvinden tijdens de festiviteiten na de officiële ceremonie, is er ook tijdens de inauguratie ruimte voor wat amusement. Lady Gaga zal het volkslied zingen, maar wat Lopez gaat laten horen is nog niet bekend.

De parade na de inauguratie zal dit jaar virtueel plaatsvinden en wordt aan elkaar gepraat door Tony Goldwyn, die jarenlang de president in Scandal speelde, en talkshowpresentator Jon Stewart.

Tijdens Celebrating America barst het feest echt los: Tom Hanks presenteert de avond waarbij de helden van de Verenigde Staten die in de frontlinie werken worden geëerd. Enkele artiesten die tijdens de avond optreden zijn Jon Bon Jovi, Foo Fighters, John Legend, Demi Lovato, Springsteen en Justin Timberlake.

De dag eindigt met een speciale gebedsdienst waarbij Josh Groban, Patti LaBelle en The Clark Sisters optreden.

De inauguratie begint naar verwachting om 17.30 uur (Nederlandse tijd). Zenders als NBC en CNN zullen de plechtigheid uitzenden, maar via NU.nl is het ook mogelijk de livestream te volgen. De NPO zendt de inauguratie ook uit.