Bruce Springsteen, Foo Fighters en John Legend voegen zich bij de line-up van de special die wordt uitgezonden rondom de inauguratie van toekomstig president Joe Biden. De artiesten, die zich tijdens de verkiezingen al openlijk uitspraken voor Biden, zullen het podium betreden.

Daarnaast treden Demi Lovato, Justin Timberlake, Ant Clemons en Jon Bon Jovi op, aldus verschillende Amerikaanse media.

Eerder werden optredens van Lady Gaga en Jennifer Lopez tijdens de inauguratie zelf aangekondigd. Stefani Germanotta, zoals Lady Gaga echt heet, zal daar het volkslied The Star-Spangled Banner ten gehore brengen.

Het uitnodigen van artiesten lijkt Biden makkelijker af te gaan dan zijn voorganger en huidig president Donald Trump. Die kon vier jaar geleden met moeite artiesten vinden die bereid waren een nummer ten gehore te brengen tijdens zijn inauguratie. Uiteindelijk traden onder anderen Lee Greenwood, Toby Keith, en 3 Doors Down op.

De gebruikelijke plechtigheden op 20 januari zijn voor een groot deel geschrapt. Het wordt vooral een online evenement vanwege het coronavirus. Zo wordt er een virtuele parade getoond.

De inauguratie begint naar verwachting om 17.30 uur (Nederlandse tijd). Zenders als NBC en CNN zullen de plechtigheid uitzenden. Het is nog niet bekend hoe laat en waar de inauguratie te zien zal zijn op de Nederlandse televisie.