De Mexicaanse componist en zanger Armando Manzanero is maandag op 85-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat bevestigde de Mexicaanse Vereniging voor Auteurs en Componisten maandag aan CNN.

Manzanero overleed in een ziekenhuis in Mexico-Stad. Daar was hij sinds medio december opgenomen nadat hij positief had getest op het coronavirus.

Manzanero heeft volgens de vereniging als componist meer dan zeshonderd liedjes op zijn naam staan. Zijn nummers werden vertolkt door artiesten van over de hele wereld, waaronder Elvis Presley, Dionne Warwick, Perry Como, de Spaanse zanger Raphael en de Mexicaanse zanger Luis Miguel.

Manzanero won in 2001 een Latin Grammy voor zijn album Duets. De Latin Recording Academy, de organisatie die de Latin Grammy's toekent, reageerde op Twitter op het overlijden van Manzanero.

"Armando Manzanero ontving niet alleen de Award for Musical Excellence en won de Latin Grammy, hij was ook een geweldige vriend die nu weg is", aldus de organisatie. "We vieren zijn leven en werk. Een groot verlies voor de Latijns-Amerikaanse muziekwereld. Onze gedachten gaan uit naar de familie Manzanero."