De jarenlange strijd tussen Cardi B en haar oude manager Klenord 'Shaft' Raphael is voorbij. "Het voelt goed om eindelijk vrij te zijn", schrijft de rapper bij een bericht over de schikking op Twitter.

In het voorjaar van 2018 sleepte 'Shaft' de muzikante voor de rechter. Hij eiste 10 miljoen dollar van Belcalis Almánzar, zoals de rapper eigenlijk heet, omdat hij haar beroemd zou hebben gemaakt.

'Shaft' beweerde dat hij Cardi sinds 2015 de fijne kneepjes van het vak had geleerd. Dankzij zijn contacten zou ze een rolletje in een realitysoap hebben gekregen en ook zou zijn team achter de hit Bodak Yellow zitten.

Een maand later kwam Cardi met een tegenaanklacht. Daarin beweerde ze dat 'Shaft' haar leven compleet probeerde te beheersen en een veel te groot deel van haar inkomsten opeiste. Hij zou haar hebben wijsgemaakt dat het normaal is dat managers 50 procent van de royalty's van artiesten innen, een veel groter aandeel dan gebruikelijk. Voor al dat leed wilde ze 15 miljoen dollar van hem zien.

Na het tekenen van de schikking kan geen van de partijen meer terugkomen op de zaak. Hoeveel geld er met de overeenkomst gemoeid was, is niet bekend.