Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Beyoncé sleept meeste nominaties voor Grammy Awards in de wacht

Beyoncé heeft met negen nominaties de meeste nominaties voor de Grammy Awards in de wacht gesleept, zo maakte de organisatie dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie. De muziekprijzen worden op 31 januari 2021 uitgereikt.
Door NU.nl

De zangeres is onder meer genomineerd voor prijzen in de categorieën beste opname en beste lied, voor haar nummer Black Parade. Ze bracht dit uit op de nieuwe Amerikaanse feestdag Juneteenth, waarop de slavenbevrijding in de Amerikaanse staat Texas gevierd wordt.

Beyoncé is tot dusver 79 keer genomineerd voor een Grammy Award en hiermee nog steeds de meest genomineerde vrouwelijke artiest.

Ook Taylor Swift, Dua Lipa en rapper Roddy Ricch sleepten veel nominaties in de wacht: ieder zes.

Vorig jaar werd de achttienjarige Billie Eilish de grote winnares van de Grammy Awards. Ze was de eerste artiest die de prijzen voor het beste album, de beste opname, het beste lied en de beste nieuwe artiest allemaal in één jaar wist te winnen.

De Grammy's worden in 2021 voor de 63e keer uitgereikt. Voor de aankomende editie werden enkele wijzigingen in de namen van de categorieën doorgevoerd. Zo heet Best Urban Contemporary Album tegenwoordig Best Progressive R&B Album en werd de naam Best World Music Album veranderd in Best Global Music Album.


Lees meer over:
Grammy AwardsMuziekMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen