De Britse zanger Dominic Grant is woensdag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat melden Britse media vrijdag. Grant vormde jarenlang de helft van het wereldberoemde duo Grant & Forsyth.

De zanger overleed aan de gevolgen van een verwijding van een slagader in zijn buik, laat zijn vrouw Julie in een verklaring weten. "Hij was een geweldige echtgenoot, vader, broer en kersverse opa. Mijn hart is gebroken", meldt ze.

Grant en zijn vrouw waren oorspronkelijke allebei lid van de Britse popgroep Guys 'n' Dolls. Toen deze formatie in 1985 uit elkaar viel, ging het tweetal samen verder.

Ze hadden veel succes met de meer dan tien countryalbums die ze maakten. Tot hun hits behoren onder meer The Sun Ain't Gonna Shine Anymore, My Baby, Somewhere Between, Turning Over New Leaves en The Greatest Gift of All.

Het duo trad meerdere malen in Nederland op. In 2013 toerden ze een maand lang door Nederland met een theatershow ter gelegenheid van hun veertigjarig artiestenjubileum. Grant & Forsyth verzorgden in 2017 nog een gastoptreden tijdens de wildwesteditie van de Toppers in de Johan Cruijff ArenA.

"Dominic Grant was een aardige gast", zegt Ad Visser in gesprek met NU.nl. Visser presenteerde Toppop, waar Grant destijds optrad. "Het was een hele toegewijde groep. Ze waren heel leuk met elkaar. Altijd heel zorgvuldig, zaten er altijd helemaal in. Hij was heel positief en vrolijk. Niet gemaakt vrolijk, maar ze hadden er echt zin in."

Grant was een goede vriend van René Froger. "Hoeveel kan je iemand missen? Ik weet wel dat het niet te beschrijven is. Mijn oudere broer is niet meer... Zo lang, zo genoten van elkaar. En je hebt me zoveel geleerd. Hele nachten doorgehaald en oneindig veel van muziek genoten. Onze families samen groot gebracht", schrijft de zanger op Instagram.

Beluister Somewhere Between van Grant & Forsyth
205
Beluister Somewhere Between van Grant & Forsyth