Rapper 6ix9ine (24) is aangeklaagd voor het delen van kinderpornovideo's in 2015. Op die beelden is te zien hoe hij een destijds dertienjarig meisje betast, meldt TMZ.

De rapper, die eigenlijk Daniel Hernandez heet, is inmiddels twee maanden vrij na zijn gevangenisstraf van twee jaar, maar moet nu opnieuw in de rechtbank verschijnen.

Volgens het vermeende slachtoffer zou ze in februari 2015 door de destijds achttien jaar oude Tekashi en een andere rapper, Tauquan Anderson, zijn meegenomen naar een feestje, waar ze vervolgens gedrogeerd werd. Daarna zouden er video's zijn opgenomen waarop onder meer te zien is dat ze de mannen oraal bevredigt. De video's in kwestie zouden later door de rapper zijn gedeeld op sociale media.

De inmiddels volwassen vrouw beweert nu dat ze niet op de hoogte was van wat zich afspeelde en eist een schadevergoeding. De advocaat van Hernandez laat aan TMZ weten de rechtszaak vol vertrouwen tegemoet te zien. Hij benadrukt dat de vrouw pas vijf jaar na het incident een rechtszaak aanspant, wat hij als "opmerkelijk" beschouwt.

Eerdere gevangenisstraf

De artiest werd eerder al veroordeeld vanwege betrokkenheid bij een criminele organisatie. De rapper moest eigenlijk voor 27 jaar de cel in, maar omdat hij informatie over leden van de criminele bende gaf, kwam hij in augustus vervroegd vrij.

Afgelopen zomer scoorde de rapper in Amerika een nummer één-hit met Nicki Minaj met het nummer TROLLZ en bracht hij zijn nieuwe album Tattle Tales uit.