De organisatie van de Buma NL Awards heeft donderdag bekendgemaakt welke Nederlandse artiesten kans maken op een prijs.

Jonna Fraser is tweemaal genomineerd in de categorie Meest Succesvolle Single - Hip Hop met de nummers 4 Life (met Lil' Kleine) en DomDoen (met Henkie). Hij neemt het op tegen Snelle (Reünie).

Suzan & Freek, Snelle en Maan slepen elk twee nominaties in de wacht in de categorieën Meest Succesvolle Album en Meest Succesvolle Single.

Kanshebbers in de categorie Meest Succesvolle Single - Pop zijn Zo Kan Het Dus Ook van Maan, Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle en Blauwe Dag van Suzan & Freek.

Uitreiking op de radio

De genomineerden voor Meest Succesvolle Single - Hollands zijn Opgeblazen en Wilbert Pigmans (De Toreador), Mart Hoogkamer (Ik Kan Je Niet Vergeten) en John West met Lange Frans (Lekkerding). In de categorie Beste Album - Hollands strijden Snollebollekes, Jannes en Frans Bauer dit jaar om een prijs.

De winnaars van de vakprijzen worden in de week van 5 oktober bekendgemaakt. Door de maatregelen rond het coronavirus zal de uitreiking niet op de gebruikelijke manier plaatsvinden, maar worden de winnaars bekendgemaakt via diverse radiostations.