Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Leonard Cohen in Ahoy Rotterdam

Erven Leonard Cohen overwegen stappen na gebruik Hallelujah door Trump

De nabestaanden van Leonard Cohen (1934-2016) beraden zich op juridische stappen omdat het vuurwerk na de toespraak van president Donald Trump donderdag vergezeld ging van een cover van Cohens hit Hallellujah. Volgens de advocaat van Cohens nabestaanden heeft de Amerikaanse Republikeinse partij het intellectueel eigendomsrecht op het nummer geschonden, meldt Rolling Stone zaterdag.
Door NU.nl

"We zijn onaangenaam verrast dat de Republikeinse partij ondanks het door ons afgewezen verzoek heeft doorgezet om Hallelujah te misbruiken voor politieke doeleinden", aldus Michelle L. Rice, de juridische vertegenwoordiger van de erven van Leonard Cohen. De Republikeinse partij heeft nog niet op de aantijgingen gereageerd.

De Republikeinse partij speelde tijdens het vuurwerk dat de Republikeinse conventie afsloot de Hallelujah-cover van Tori Kelly. Naar verluidt zou de singer-songwriter niet op de hoogte zijn gebracht van het gebruik van haar versie van het nummer van Cohen.

De Republikeinse partij en Donald Trump hebben vaker te maken gekregen met artiesten die niet willen dat hun muziek gebruikt wordt voor Republikeinse evenementen. Onder anderen de Rolling Stones, Neil Young en de nabestaanden van Tom Petty (1950-2017) tekenden bezwaar aan.

Beeld uit video: Lied 'Hallelujah' begeleidt vuurwerk na toespraak Trump1:10
Afspelen knop

Lied 'Hallelujah' begeleidt vuurwerk na toespraak Trump

Lied 'Hallelujah' begeleidt vuurwerk na toespraak Trump

nujij commentLees 274 reacties

Lees meer over:

republikeinenLeonard CohenDonald TrumpMuziekMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen