Het hiphopplatform 101Barz heeft enkele video's verwijderd van de drillrapgroepen Qlas & Blacka en 73 De Pijp, blijkt na berichtgeving van de NOS. De twee groepen zijn mogelijk betrokken bij de dodelijke steekpartij in Scheveningen, waarbij maandagavond een negentienjarige Rotterdammer om het leven kwam.

Het hiphopplatform van omroep BNNVARA, waar diverse video's opstaan van optredens van de artiesten, zegt op Instagram veel vragen te hebben gekregen over de beelden van de omstreden groepen.

"Als wij twijfelen over intenties die anders zijn dan het uitvoeren en overbrengen van hiphopmuziek, zenden wij de sessie niet langer uit. Onze steun gaat uit naar de nabestaanden van het slachtoffer."

In videoclips voor drillrapnummers worden vaak wapens getoond en bedreigingen geuit. Rivaliserende drillrapgroepen worden soms uitgedaagd in dergelijke clips.

De Haagse politie kon dinsdag nog niet bevestigen of het bij de steekpartij van maandag inderdaad ging om een ruzie tussen drillrapgroepen. Wel meldt de politie dat er "verhalen en geruchten de ronde doen", en dat deze worden meegenomen in het onderzoek.

Volgens Het Parool was het incident van maandag niet de eerste confrontatie tussen de twee groepen. Zondag zouden ze in Scheveningen ook al met elkaar in conflict zijn gekomen, meldt de krant.

Het steekincident vond maandagavond rond 18.30 uur plaats bij de opgang van De Pier in Scheveningen. Twee verdachten zijn opgepakt.

Politie zet Scheveningse Pier af na dodelijke steekpartij
56
Politie zet Scheveningse Pier af na dodelijke steekpartij