Hoewel Lowlands dit jaar geen doorgang kan vinden door de uitbraak van het coronavirus, wil de organisatie het weekend dat het festival zou plaatsvinden niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er is een online editie in elkaar gezet waarbij ook optredens in de Melkweg in Amsterdam plaatsvinden.

Het programma van Lowlands Free: United, zoals de online versie heet, bestaat uit live-sessies vanuit de Melkweg, optredens van eerdere jaren die weer bekeken kunnen worden en opgenomen optredens van de artiesten die dit jaar het podium van het festival zouden betreden.

NPO 3FM en VPRO 3voor12 doen verslag van Lowlands Free: United. DJ's van de radiozender, waaronder Eva Koreman en Tim den Besten, gaan door het land reizen om verschillende thuisfeestjes van Lowlands-gangers bij te wonen.

De precieze line-up van optredens wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. Lowlands zou van 21 tot en met 23 augustus plaatsvinden.

De organisatie roept iedereen die een feest geeft op om de maatregelen van het RIVM in acht te nemen. De hoogtepunten van het festival zijn op 29 augustus op NPO3 te zien.