Taylor Swifts verrassingsalbum folklore breekt iets meer dan een week na de verschijning een hoop verkooprecords. Volgens Billboard is dat bijzonder, omdat het album onverwachts verscheen - zonder dat er promotie aan voorafging - en ook nog niet fysiek verkrijgbaar is.

Het album bereikte onmiddellijk de toppositie in de Billboard 200, de belangrijkste hitlijst van de Verenigde Staten, en deed dat met de grootste verkoopaantallen van 2020 tot dusver. Dat deed ze ook met haar vorige twee albums: Lover uit 2019 en Reputation uit 2017.

Swift is daarnaast de eerste artiest van wie zeven verschillende albums minstens een half miljoen keer werden verkocht. Ook op streamingplatforms deed het album het goed: met 80,6 miljoen streams op Spotify werd het het meest gestreamde album van een vrouwelijke artiest op de releasedag.

Op Apple Music werd folklore 35,47 miljoen keer beluisterd, waarmee het het meest gestreamde popalbum in 24 uur tijd is. In de Verenigde Staten is Swift de enige vrouwelijke artiest die met zeven albums de eerste positie in de hitlijsten bereikte.

Swift (30) bracht folklore uit op 24 juli, nog geen dag nadat ze de plaat had aangekondigd. Ze schreef de nummers toen ze in zelfquarantaine zat.