Als de Amerikaanse president Donald Trump de liedjes van The Rolling Stones blijft gebruiken tijdens campagnebijeenkomsten, dan volgen juridische stappen. Dat schrijft de Britse popgroep zaterdag in een verklaring.

Tijdens de bijeenkomst van Trump in Tulsa vorige week werd You Can't Always Get What You Want van The Rolling Stones gedraaid, ondanks dat de popgroep al herhaaldelijk heeft laten weten daar geen toestemming voor te hebben gegeven.

Tijdens de verkiezingscampagne in 2016 werd het nummer ook al regelmatig gebruikt door het campagneteam van Trump, waarna The Rolling Stones lieten weten niet achter Trump te staan.

In de verklaring zegt de groep dat ze juridische stappen gaan ondernemen om al hun materiaal verboden gebied te maken voor Trump omdat eerdere sommaties weinig hebben uitgehaald. Het gebruik van muziek zonder toestemming van de rechthebbende is tegen de wet.

Meer artiesten willen niet dat hun muziek wordt gebruikt door Trump

Vorige week reageerde de familie van de in 2017 overleden Tom Petty met afkeuring dat Petty's nummer I Won't Back Down werd gedraaid tijdens de bijeenkomst in Tulsa. "Trump was op geen enkele manier bevoegd om dit nummer te gebruiken om een ​​campagne voort te zetten die te veel Amerikanen - en gezond verstand - achter zich laat", aldus de familie in een verklaring.

Het is al vaker voorgekomen dat artiesten bezwaar hebben gemaakt tegen het gebruik van hun muziek tijdens campagne-bijeenkomsten van de Amerikaanse president. Onder anderen R.E.M., Rihanna, Pharrell, Guns N' Roses, Steven Tyler, Adele, Neil Young en de erfgenamen van George Harrison willen niet dat hun muziek nog door Trump wordt gebruikt.