Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Sinéad O'Connor

Zangeres Sinéad O'Connor wil zorgondersteuner worden

Sinéad O'Connor is van plan om zorgondersteuner in de gezondheidszorg te worden, vertelde de zangeres in de Ierse versie van The Late Late Show. Ze zou zijn toegelaten tot een nieuw opleidingsprogramma.
Door NU.nl

Presentator Ryan Tubridy vroeg O'Connor naar haar eerdere uitspraken over de wens om in de hospicezorg te werken.

"Ik ben toegelaten om in september te beginnen met een cursus voor ondersteuning in de gezondheidszorg aan het Bray Institute of Further Education", zei de 53-jarige zangeres.

De zangeres liet weten dat ze na de cursus "een diploma ontvangt en kan werken als zorgondersteuner in de gezondheidszorg". O'Connor: "Je kunt echt op elk gebied als zorgondersteuner werken. Maar het gebied waarin ik in het bijzonder wil werken, is hospicezorg. Palliatieve zorg, als metgezel. Ik zou het liefst terminaal zieke mensen begeleiden die om de een of andere reden geen familie hebben of alleen zijn."

De corona-uitbraak heeft O'Connor naar eigen zeggen een impuls gegeven. "Als ik deze cursus twee jaar geleden had gevolgd, had ik nu aan het werk kunnen gaan en mensen kunnen helpen. Wat ik graag had willen doen."

De Nothing Compares 2 U-zangeres "hoopt dat ze het redt", maar zegt anders net zolang door te gaan tot het wel lukt.


Lees meer over:
AchterklapSinéad O'ConnorMuziek

Aanbevolen artikelen