Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Zwarte cross gaat los

Ad Vandenberg mist 'vuur' bij reünies andere groepen uit jaren tachtig

Volgens Ad Vandenberg, de voorman van de rockband Vandenberg, ontbreekt het bij de reünies van andere formaties uit de jaren tachtig aan gedrevenheid. De gitarist wil bij zijn eigen terugkeer niet in herhaling vallen, vertelt hij maandag in het AD.
Door NU.nl

"In eerste instantie voelde het terughalen van Vandenberg iets te nostalgisch aan", aldus de 66-jarige Vandenberg. "Dat gevoel van oude glorie herkauwen wilde ik dus absoluut niet uitstralen. Veel van de groepen uit die tijd die uit de dood herrijzen, missen toch het echte vuur."

"Vreselijk toch, die reünietours onder het motto 'Laten we het nog maar eens een keertje doen allemaal'? Voor mij is het alleen de moeite als iedereen speelt alsof z'n leven ervan afhangt."

Vandenberg wil met de reünie van de rockband "een brug slaan tussen het hardere werk uit de jaren tachtig en dat van nu" en denkt daarin geslaagd te zijn. "Hoe vaker ik luister naar onze plaat hoe meer ik denk: het knalt als de tering, maar je hoort wel onze roots."

In januari werd bekend dat de rockband Vandenberg na 33 jaar een comeback zou maken. De formatie, bekend van de wereldhit Burning Heart uit 1983, doet dat in een nieuwe samenstelling. Hun nieuwste album 2020 verschijnt op 29 mei.


Lees meer over:

Muziek

Aanbevolen artikelen