De Amerikaanse band Soundgarden heeft de weduwe van het overleden oud-bandlid Chris Cornell aangeklaagd vanwege fraude. Dat meldt The Rolling Stone donderdag, dat documenten over de rechtszaak in handen heeft.

Volgens de bandleden heeft Vicky Cornell een deel van de miljoenen dollars aan donaties van een benefietconcert ter ere van de in 2017 overleden Chris Cornell voor persoonlijke doeleinden gebruikt. De opbrengst van het concert, waarop Vicky Cornell belangeloos optrad, was juist bestemd voor een stichting van de Cornells.

De bandleden Kim Thayil, Matt Cameron en Ben Shepherd claimen bovendien dat Vicky Cornell Soundgarden op sociale media in een negatief daglicht heeft gesteld.

De claim van Soundgarden volgt op de rechtszaak die Vicky Cornell in december 2019 had aangespannen tegen de band en de zakenmanager van de band. De overgebleven bandleden van Soundgarden zouden honderdduizenden dollars aan royalty's proberen achter te houden, die eigenlijk aan het gezin van de overleden zanger zouden toekomen.

Voor zijn overlijden maakte Cornell nog zeven niet-uitgebrachte nummers in zijn eigen studio in Florida. Volgens de aangespannen rechtszaak waren deze opnames niet voor de band bedoeld, en waren ze het exclusieve eigendom van Cornell.