Taylor Swift is er donderdag door fans op gewezen dat haar oude platenlabel Big Machine Label Group in de nacht van donderdag op vrijdag een album met liveoptredens van de zangeres uitbrengt. In een bericht op Instagram zegt ze tegen haar volgers dat zij dat ze daar geen toestemming voor heeft gegeven.

Volgens Swift gaat het om de opname van een optreden dat zij in 2008 op achttienjarige leeftijd gaf in een radioprogramma. "Volgens Big Machine is dit album in 2017 al uitgebracht, maar ze gaan het vandaag om middernacht uitbrengen."

Swift en haar vorige platenmaatschappij liggen al langere tijd in de clinch. Scooter Braun, manager van onder anderen Justin Bieber, kocht het label in juli voor meer dan 300 miljoen dollar. Als gevolg daarvan bezit hij de rechten van de muziek van Swift en zijn ze verwikkeld in een strijd over de muziekrechten.

Swift verwijt Big Machine Records haar niet toe te staan oude nummers te zingen tijdens optredens.

'Geval van schaamteloze hebzucht'

"Op mij komt het over alsof ze hun financiën eens hebben bekeken en zich nu realiseren dat de betaling van 330 miljoen dollar voor mijn muziek niet echt de slimste keuze was", aldus Swift.

"Naar mijn mening is dit weer een geval van schaamteloze hebzucht tijdens de coronacrisis. Zeer smakeloos, maar vreselijk doorzichtig", besluit de zangeres.

Swift tekende vorig jaar bij Universal Music Group, waar ze wel de rechten van haar eigen muziekopnames bezit.