Tino Martin ziet zich genoodzaakt om de Viva Las Vegas-concerten in de Amsterdamse Ziggo Dome uit te stellen, omdat het kabinet vanwege de uitbraak van het coronavirus alle evenementen heeft verboden. De zanger zoekt nieuwe data voor de op 1 en 2 mei geplande concerten, meldt hij woensdag op Instagram.

Kaarten blijven geldig. Mensen met een kaartje worden per e-mail geïnformeerd zodra de nieuwe data voor de Viva Las Vegas-concerten bekend zijn.

Martin laat weten al rekening te hebben gehouden met de gedwongen annulering van de concerten. De zanger betreurt dit, maar vindt de volksgezondheid belangrijker.

Ook in januari moest Martin noodgedwongen een aantal concerten afzeggen. Die annuleringen waren het gevolg van stemproblemen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.