De tour die Harry Styles op 2 mei zou beginnen in Zweden is uitgesteld tot 2021. De zanger maakt op Twitter bekend dat hij zijn concert in de Amsterdamse Ziggo Dome inhaalt in maart van dat jaar.

"Iedereen die mij een beetje kent, weet dat optreden mijn favoriete onderdeel van het leven als muzikant is. In deze tijden gaat de veiligheid van de crew, de fans en iedereen eromheen echter voor", verwijst Styles naar de uitbraak van het coronavirus.

De zanger had een concert in de Ziggo Dome gepland staan voor 6 mei. Dat wordt nu uitgesteld tot 27 maart 2021. De Europese tour voor zijn tweede album Fine Line begint op 12 februari in het Italiaanse Bologna.

Het voormalige lid van de boyband One Direction bracht eind 2019 zijn tweede plaat op de markt. Hij scoort momenteel een hit met de single Adore You.

Styles trad ook al op in de Ziggo Dome nadat hij zijn naar zichzelf vernoemde debuutalbum uitbracht.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.